Slutspurt

May 17, 2017

Jag har skapat mig en liten lista med saker jag tänkt skriva om på bloggen. Det är saker jag kommer på och skriver ner, men ofta blir det inte av att jag skriver samma dag och sen rinner det ut i sanden, så jag tänkte att jag skulle skriva lite kort om några av de punkter jag har haft på listan den senaste månaden.

 • Vi firade 1maj i lokala partiföreningen.
  Det var ett tag sen nu, men vad jag antecknat var att det var väldigt många där, det känns så klart kul. Det var en del bra tal och extra roligt att höra att det kanske är något på gång med en lokalförening för Ung Vänster också. Det var ju där jag började mitt engagemang, även om jag inte är deras målgrupp längre vore det kul om de kunde ha verksamhet igen.
 • Jag hade tänkt skriva ett inlägg om arbetstidsförkortning.
  Vänsterpartiet har börjat satsa mer på att faktiskt få till försök med sex timmars arbetsdag. Jag har hoppats på det ganska länge, det är kul att höra mer kring det nationellt. Egentligen är det lite av ett naturligt nästa steg efter att ha haft åtta timmars arbetsdag ganska länge nu. Det vi lyckas producera på åtta timmar idag är ofantligt mycket mer än det som man gjorde på åtta timmar förra gången vi arbetstidsförkortade. Men den vinsten har inte gått till arbetarna utan till ägarna. Vi är generellt mer stressade idag, det ställs högre krav, både av oss själva och av arbetsgivare. Vi blir sjuka och utbrända som resultat. Det finns många fler anledningar att införa sex timmars arbetsdag som heltid, men om jag skulle skriva ett ordentligt inlägg vill jag lägga mer tid på det, med risken att det inte blir av. Vi ska diskutera det på medlemsmötet i partiet ikväll, det ska bli intressant.
 • Jag börjar närma mig slutet av min utbildning.
  Det är lite skrämmande hur kort tid det är kvar när jag räknar veckorna. Men jag har också lyckats arbeta igenom de flesta av de uppgifter jag har. Just nu har tre kurser kvar att ta poäng på och det känns som att det kommer gå bra. De senaste veckorna har skolan faktiskt lyckats bli lite intressant igen, jag får säga att jag inte var oerhört motiverad under uppsatsskrivningen, men de mer praktiska kurserna jag gått på sistone och går nu är ganska intressanta.
 • Jag har varit inne en del på facebook.
  Jag går lite fram och tillbaka, de senaste åren har jag inte varit aktiv, men jag har varit det i perioder innan dess. Jag känner lite att vi får se hur länge det håller denna gången, kanske bara ett par veckor, kanske riktigt länge. Jag har tagit bort folk jag inte vet vilka de är och jag har försökt att tänka igenom hur jag använder plattformen. Jag har den för att kunna nå studiegrupper (som verkar använda facebook oavsett om jag är där eller inte) och jag har en grupp där som pratar om pennor. Jag vill fortsatt betona att det inte är ett sätt att nå mig, facebook-chatten kommer aldrig vara ett lämpligt forum för diskussion kring vare sig politik, eller jobb. Som vanligt gäller mail, sms eller annan etablerad chatt om man vill nå mig.