Pro Gear Ocean

August 06, 2018

I torsdags kväll beställde jag en penna som jag kollat på ett tag. Den kom idag.

Det är en Sailor Pro Gear Ocean. Den är grön (eller blågrön) och lite genomskinlig. Precis lagom för att kunna se att det lyser igenom, men inte så att jag kan se bläcket eller stiftet genom den. Jag har en Pro Gear sen tidigare, det är utan tvekan en av mina trevligare pennor. Min gamla har ett stift i F, den nya är i EF. Båda känns riktigt trevliga, men det är ju alltid trevligare med en nyare penna, åtminstone till en början.

Ocean är en specialutgåva så det ser lite speciell ut, framför allt är det färgen på pennan som går igen i all plast, annars har de ofta svart i ändarna och i greppet. Den har också ett annat band runt korken. Jag vet inte om jag egentligen tycker det ser bättre eller sämre ut, men det är helt okej.
Mina två Pro Gear intill varandra
Den i orange är min gamla med ett helt annat band än min nya i grönt.
Jag köpte den från The writing desk. Jag vet inte varför men den var riktigt billig därifrån. Det kanske är något med växelkursen, eller så är marknaden en annan där, men det skilde ganska mycket mot att beställa från övriga Europa eller USA. Jag är generellt nöjd med dem. Jag har haft lite kontakt i ett tidigare ärende men inte beställt förut, de verkar trevliga. Vanligtvis med Sailor får man en patron med bläck men ingen pump. Jag är oklar över varför men de har valt att göra tvärt om. Det är bättre för mig, men lite oväntat. De har också testat stiftet. Jag har hört att en del säljare gör det, framför allt i USA. Men jag var inte beredd på att de skulle göra det. Jag kanske inte läste på tillräckligt. Den är väl rengjord efteråt dock. Den funkar (som väntat) riktigt härligt nu.
Sailor Pro Gear Ocean EF
Sailor Pro Gear Ocean EF testad på Tomoe River-papper.