Påsklovsfixande

April 02, 2018

Det är skönt att ha lite ledigt i veckan. Jag ska jobba en del, men har varit ledig hela helgen på ett sätt som jag inte varit på helgerna de senaste veckorna. Jag hoppas också på att kunna vara ledig några dagar i veckan även om jag vet att jag kommer behöva jobba lite. Redan imorgon ska jag tillbaka till jobbet och hämta lite papper som jag glömde när jag åkte hem i torsdags.

I helgen har vi i övrigt träffat släkt och fixat hemma. Jag har köpt en hylla i ett försök att hålla lite mer ordning i sovrummet. Vi har flyttat en bokhylla från sovrummet till vardagsrummet och rensat lite bland böckerna. Jag gissar att vi får ner några hyllmeter i källaren. Men det märks knappast i hyllorna. Lite luft blev det i alla fall för Alvas saker. Hon har leksaker och barnböcker i hyllorna.

En annan sak jag gjorde i helgen var att beställa några pennor jag kollat på ett tag. Jag löste också ett shopping-dilemma jag haft. Varje gång jag handlar utomlands så kollar jag vad olika valutor är värda i förhållande till varandra. Speciellt brukar jag jämföra euro, pund och dollar. Sen omvandlar jag till kronor på slutet. Det finns inte så många butiker med pennor i Sverige så det blir ofta utlandsbeställningar. Oftast inom EU för att det är smidigt med tull och moms, men ibland från Japan eller USA. För det mesta öppnar jag ett terminalfönster när jag ska söka på valutorna, men sen inser jag att det inte går att kolla där. Istället får man gå till webben. Det löste jag i helgen med ett skript som jämför valutor genom att köra wget mot webbsidan jag brukar kolla och sen ta ut valutaomvandlingen med sed. Det var ganska enkelt, jag vet inte varför jag inte fixade det för länge sen. Men jag är lite glad att jag tog tag i det nu, det var skönt att få fundera lite på kod igen.

På Ikea hittade jag lite anteckningsböcker också. Det var ett trepack som heter Anilinare. De var ganska fina, men lite räfflat omslag och rena färger. Tyvärr var pappret inte det bästa för pennorna. Det är säkert jättebra böcker för kulpennor, men inte för reservoarpennor. Stiliga var de dock.