Påsklov

April 16, 2017

Jag vet inte riktigt vad jag ville skriva om påsklovet, men det känns skönt att det är påsklov. Jag har inte riktigt haft lov eller varit ledig på väldigt länge. Jag är inte egentligen ledig nu heller för jag har ganska mycket plugg att ta tag i över lovet, men eftersom jag har VFU nu blir det tydligt att klasserna pausar och det ges lite chans att ta igen. I två åttondeklasser har vi jobbat med argumenterande tal och den ena klassen har lämnat in. Så över påsklovet ska jag läsa 19 argumenterande tal. Det lilla jag sett hittills har varit kul att läsa. De flesta har lyckats bra trots att det känns som att vi började ganska nyligen med att lyssna på tal och diskutera retoriska knep. Det är kul att se när lektionsplaneringen fungerar.

Jag hade besök från universitetet i veckan också. De brukar komma ut och kolla på någon lektion för att se hur det går och för att diskutera styrkor och utvecklingsmöjligheter. VFU:n har känts bra och jag fick ganska mycket positiv återkoppling av både universitetspersonalen och handledaren på skolan. Den senaste tiden känns det som att "impostor syndrom" är ett begrepp som dykt upp i mycket media, jag kan känna igen mig i det. Det känns verkligen som att VFU:n har funkat bra trots att det var väldigt länge sen jag var i ett klassrum senast. De saker jag visste från tidigare VFU att jag skulle behöva jobba med har funkat bra. Jag antar att jag är ganska redo för att jobba på riktigt.

Jag har två högskolepoäng kvar från en kurs innan jag började på kåren och uppsatsen från i höstas är inlämnad med inte bedömd ännu. I övrigt ligger jag i fas för att bli klar enligt plan till sommaren och det är lite skrämmande att inte veta vad jag ska göra sen. Jag utgår från att kunna jobba på någon skola i Kalmar, men jag vet inte alls vart, det ligger inte jättemånga tjänster ute inför hösten ännu. Om man måste antar jag att det blir timvikariat, men jag är oerhört osugen på det.