Ordförande

March 23, 2019

Idag blev jag vald till ordförande i den lokala partiföreningen. Jag tog ett steg tillbaka från de flesta av mina föreningsengagemang när vi fick barn. Det har varit svårt att balansera mellan jobb och familj. Men jag tror att det är dags att komma tillbaka. Jag är glad att komma tillbaka i Vänsterpartiet, det är en organisation som arbetar på många sätt för att göra verklig samhällsförändring till det bättre. Jag har varit engagerad i olika delar av organisationen ganska länge och fortsatt delta även när jag inte haft några specifika uppdrag.

Vi är på väg in i en valrörelse. I vår är det EU-val och jag är lite peppad på att se hur det ska gå. Det känns som ett viktigt val på många sätt. Val är altid viktiga, men det går ganska läskiga brunblå strömningar genom europa idag. Vi ser att det gemensamma både i Sverige och i övriga EU får stryka på fötterna för att ge utrymme åt de som vill ge företräde till de rika och de som råkar vara födda där de bor. Det är viktigt att ta ställning och visa att vi inte tycker det är okej. Det är inte bra i riksdagen och det är inte bra i EU-parlamentet. Den gemensamma vänstern i Europa behöver få möjlighet att visa att vi kan ha ett annat förhållningssätt. Ett förhållningssätt som ger trygghet i vardagen till alla, inte bara de rikaste.

Till sommaren går vi ur valrörelse-perioden och in i det vanliga föreningslivet och arbetet i kommunen. Jag har fortfarande inga uppdrag i kommunen, styrelseuppdraget känns som ett lagom sätt att komma tillbaka till föreningslivet. Men jag är peppad på att arbeta med föreningen och hur vi tillsammans engagerar våra medlemmar.