Om att skjuta på saker

May 11, 2018

Idag såg jag denna videon och tänkte på min blogg.

(https://www.youtube.com/watch?v=wMzSSzI51x8)

Jag har ganska många påbörjade blogginlägg som egentligen skulle kunna publiceras om det inte var för att det saknas någon bild, eller kanske behöver fixas någon länk. Jag tänker ibland också på mitt twitterkonto som i princip inte är någon aktivitet på. Framför allt kanske för att twitter har förändrats som plattform, men också för att jag ställer högre krav på mig idag än jag tror jag gjorde för tio år sen.

I videon ska de spela in en film som den ena killen ska publicera på sin youtubekanal. Men i slutet får man veta att filmen inte är uppe ännu, för han har inte gjort färdigt den. Han beskriver att han är medveten om problematiken i att vilja jobba vidare till det blir perfekt, men han är ändå inte färdig när det var dags. Det liknar mina blogginlägg. Ibland skriver jag om saker som inte är tidsbundna, men ofta får jag en tanke kring något nyhetsinslag, eller något jag hört i media. När det gått några dagar jag kommer tillbaka till mina inlägg för att avsluta så känns det som hände så långt borta. Och de tankar jag tänkte delat med mig av har andra redan publicerat.

Detta är inte ett inlägg om att skriva fler inlägg utan ett inlägg om något jag tänkt lite på i helgen. Det finns så klart en rad andra anledningar till att jag spenderar mindre tid på sociala medier idag. Inte minst förändringar i jobb- och familjesituationen. Jag har också en del andra möjligheter att skriva och vara kreativ idag. Pennhobbyn till exempel har öppnat för dagligt skrivande de senaste åren på ett sätt som jag knappt kunde tänkt mig några år innan dess. Men det är en annan sorts skrivande. Och lite saknar jag bloggen. Det är något särskilt med att skriva om ett ämne och göra det offentligt, även om det är få som läser. Mycket av min tvekan och perfektionism kommer nog av samma orsak, just att det är öppet för alla. Men jag tror att jag har saknat det lite.