Beställt glasögon

February 04, 2018

Jag var hos optikern idag och beställde nya glasögon. I veckan kom jag på mig själv med att kisa när jag läste och en annan gång kommenterade sambon att jag såg frustrerad ut fast jag egentligen inte läste något särskilt uppretande. Jag har gjort ett par reflektioner kring att skaffa nya glasögon.

  • Det känns inte som att det var så länge sen jag skaffade mina nuvarande glasögon, men det var så pass länge sen att jag inte själv kom ihåg när det var. Hos optikern sa de att senast jag var där var 2012.
  • Jag har alltid sagt att jag har ett ganska litet synfel och att jag egentligen ser helt okej utan glasögon men har dem för att det är bekvämt. Att jag får ont i huvudet efter en heldag utan. Jag tror inte att det egentligen är sant längre.
  • Jag ser ungefär lika dåligt med glasögon idag som utan glasögon när jag skaffade de jag har idag. När jag först skaffade glasögon märkte jag en markant ökning i produktivitet. Jag kunde läsa snabbare och i längre perioder. Jag kunde skriva mer och fick tid att reflektera kring sånt jag läst. Jag var student då och min dag ser annorlunda ut idag. Men jag kan verkligen tänka mig att det kommer vara en markant skillnad i exempelvis att läsa elevtexter med de nya glasögonen.
  • Precis som förra gången köpte jag slipade solglasögon också. Jag hade svårt att bestämma mig för om jag ville ha polariserade glas. Till slut tog jag det för att minska på blänk, men det kommer kännas konstigt att inte kunna till exempel kolla på telefonen i liggande läge utan att ta av solglasen.