Att publicera bilder

July 13, 2017

Jag har haft en ganska bra kamera ganska länge nu. Egentligen har jag haft flera ganska bra kameror men jag har aldrig riktigt vetat vad jag ska göra med bilderna jag tar. Det går i perioder hur mycket jag använder kameran, men det blir ofta mer på sommaren. En av anledningarna att jag startade min första blogg för länge sen var för att kunna ladda upp bilder utan att ge en lång rad med rättigheter till stora företag i USA. Trots det har jag inte egnetligen lagt upp särskilt mycket bilder, varker foton, skisser eller teckningar.

Här om dagen var vi med min systedotter på södra Öland och besökte Eketorp. Jag tog ganska mycket bilder, och vi pratade en del om vad man gör med dem. Det känns inte helt bekvämt att dela bilder med personer på, så jag delar en tistel istället.

Tistel
En tistel som växte vid muren till Eketorps borg.
Jag tog den med min D7100 och ett 40mm Macro-objektiv från Nikon. Det var länge sen jag jobbade ordentligt med bilder, jag fixade denna lite i GIMP, men jag har inte gjort så mycket med dem. Jag gillar att jag kan komma riktigt nära med det här objektivet, det är också lite kul att experimentera med skärpedjupet i en sån här bild. Det är också lite utmanande att använda ett objektiv utan zoom, man blir tvungen att tänka mer på hur man tar bilden och hur man står när det inte går att ändra kompositionen genom att zooma in med objektivet.

Jag hade också tänkt lägga upp en gammal bild, men jag hittade den inte. Jag har aldrig riktigt gjorde något med bilderna jag tog när vi var i Sydafrika för ett par år sedan. Så jag tänkte att jag skulle lägga upp en bild med en fågel som jag minns att jag var ganska nöjd med. Men eftersom jag inte hittar den tänkte jag att jag lägger upp en annan fågelbild istället. Jag är ganska nöjd med denna också. Även denna är från Sydafrika och jag gillar att det är ganska mycket rörelse i bilden. Jag kan inte säga vad jag hade för objektiv dock, men om jag gissar så var det ett telezoom.

Två fåglar, en skriker.
Jag vet ingenting om vilka fåglar det är, men jag gillar bilden.