Thu, 23 Feb 2017
Uppsatsseminarium

Igår var jag på uppsatsseminarium. Det har gått bra, jag har några kompletteringar att göra, men inte jättemycket. Jag tycker att uppsatsseminarium som examinationsform känns lite konstigt. Inför seminariet ska man läsa en annan students uppsats och under seminariet ska man kommentera uppsatsen. Men jag blir knappast bedömd på min opponering, jag måste göra det, men hur eller på vilken nivå jag gör det väger knappast in i mitt resultat, det är bara en fråga om huruvida man gjort det eller inte.

Argumenten för att ha opponering på en annan students uppsats är bl.a. att den andra studenten får kommentarer på sin text och får diskutera innehållet. Det är mycket lättare för den andra studenten att argumentera med mig än med examinatorn. Det är också ett sätt att efterlikna strukturen i att lägga fram en avhandling eller ett arbete på högre forskningsnivå. Båda de argumenten är bra, och jag uppskattar att man har opponering. Men att vara opponent har alltid känts konstigt. Speciellt som man gör det sällan och med olika handledare och examinatorer varje gång är det svårt att få någon vana i hur det bör gå till.

Idag drar Calcon igång för min del. Många har jobbet hårt de senaste månaderna, jag har varit jobbat mindre hårt med Calcon eftersom jag haft uppsatsen och lite annat plugg. Men i helgen är det konvent och jag ska ner och ställa iordning i eftermiddag. Det känns lite konstigt att inte ha varit med så mycket i diskussionerna inför konventet, jag är inte riktigt säker på vad jag ska göra när jag kommer dit. Men det finns alltid något att göra.

blog comments powered by Disqus

Hacker emblem Made with PyBlosxom