Sun, 17 Apr 2016
Letar efter nytt bloggverktyg

Jag tycker om pyblosxom. Av flera anledningar, pyblosxom gör det enkelt för mig att skriva ett blogginlägg i en vanlig text-redigerare. Och sen lägga den textfilen på servern genom FTP, SSH, eller med vilken annan teknik som råkar passa. Med ett (ganska) enkelt kommando genererar jag ett nytt inlägg av texten, efter mallar som jag skrivit, också i min vanliga textredigerare. Pyblosxom tar hand om att alla länkar ska funka mellan sidorna och den hanterar ett index och taggar. Jag gillar jag kan gå in på servern och spara ner alla textfilerna, eller söka igenom dem som vilka andra filer som helst.

Men pyblosxom har inte alltid varit enkelt, det är smidigt när allt är klart, men att få det klart har varit tidskrävande, och dessutom blir man aldrig riktigt färdig. En annan stor fördel med pyblosxom var att utvecklarna (utvecklaren) var väldigt tillgänglig. Det hände ibland att jag hittade någon bugg eller saknade någon funktion, men Akai Kitsune (jag har inget mer namn är namnet på twitterkontot) var alltid hjälpsam och när jag fixat något kom det snabbt in i koden på github. Tyvärr verkar det som att Akai inte har tid att ta hand om det längre.

Jag tror att det egentligen meddelades för ett tag sedan men jag såg det nyss, jag lekte ett ögonblick med tanken att ta över projektet och driva det vidare. Men jag har inte tid att sätta mig in i projektet ordentligt, framför allt eftersom det skulle innebära bland annat att jag skulle behöva faktiskt lära mig python och inte bara att hacka runt lite i det som jag ibland gör nu. Så kvarstår gör att jag är på jakt efter något nytt. Jag gillar den platta strukturen och vill inte ha en tung CMS med funktioner jag aldrig använder. Men vet inte riktigt vart jag ska leta, jag kollade runt ganska mycket innan jag hittade pyblosxom. Första inlägget här var för drygt fyra år sedan, så det kan ju ha hänt en del sen dess, men jag misstänker att de stora bloggplattformerna gått i en annan riktning är jag behöver.

Over and out.. Vet inte vad som händer nu.

blog comments powered by Disqus

Hacker emblem Made with PyBlosxom