Sun, 04 Jan 2015
Hobbit igen

Ikväll ska vi gå och se sista hobbit-filmen. Jag har ganska låga förväntningar.

Efter andra filmen för ungefär ett år sedan funderade jag på att läsa om boken, men valde att inte göra det för att jag antagligen skulle bli (mer) besviken på filmerna då. Än så länge tror jag att det var rätt val. Jag har till min förvåning hört någon säga att de gillade filmen, men över lag har den fått dålig recentioner. Jag tänker att den kanske fungerar bättre om man inte förväntar sig Tolkien, så jag tänkte att jag skulle se den utan att ha någon av hans böcker färskt i minnet. Jag väntar mig mycket effekter, och mycket strid, med ganska lite handling.
Lite som ett dåligt rollspel. Men jag hoppas att det är som ett dåligt rollspel i gott sällskap, och inte tvärt om.

Over and out.. Den uppmärksamme kan se att detta inlägget inte är skrivet mitt i natten.

Tue, 23 Dec 2014
Första dagen med Nexus 9

Jag köpte en Nexus 9 idag, och ett tangentbord från Samsung. Jag är ganska nöjd med min nexus hittills, jag skriver det här blogginlägget på den vilket är ett av syftena med att köpa den nya plattan. Min tanke är att den är mycket mer portabel än vad min dator är (datorn väger drygt två kilo och går precis ner i väskan). Den nya nexusen väger 0,4 kilo och har en ganska lagom stor skärm med det numera lite ovanliga 4:3 formatet vilken jag uppskattar. Det är inte lika väl anpassat till att se på film men perfekt för att läsa eller skriva.
Jag har haft fler surfplattor än jag borde genom åren och har insett att det jag egentligen använder dem till är att läsa och försöka skriva men av olika anledningar brukar det funka dåligt. Den surfplattan jag gillar mest av mina tidigare och den jag faktiskt brukar ha med mig (nexus 7 2012) är lite för liten, och de andra jag har är antingen tunga eller har hemska användargränssnitt (sorry, samsung, jag har en av era surfplattor men kan inte riktigt förmå mig att använda den). Nexus 9 har ett familjärt användargränssnitt och en lagom stor skräm med extra yta där det räknas, jag kan skriva och läsa i "landskapsläge" vilket känns mer naturligt och ändå ha hyfsat med utrymme till och med över ett virtuellt tangentbord, men det externa tangentbordet är det riktigt super än så länge.

Jag köpte plattan i förmiddags och har använt den under dagen. Under den relativt korta tiden har jag stött på en del problem, en del positiva överraskningar och hunnit bilda mig en övergripande uppfattning. Jag tror att mitt exemplar är en av de tidigt producerade, den har lite lightbleed, men inte så att det märks i användningen, bakstycket har lite utrymme att röra sig på så som de första negativa recensionerna beskrev. Men över lag har jag fått ett helt okej exemplar. Jag har läst en hel del på den och fixat inställningar för mail och annat spännande. Jag installerade DroidEdit som skriv-app, och har i allmänhet försökt hålla det ganska ren i vad jag installerat. Detta är den första längre texten jag skriver, men det är absolut en av mina bästa skriv-erfarenheter på android, och det i sig kan nästan rättfärdiga köpet. Det ända jag egentligen saknar nu är stavningskontroll i DroidEdit. Det finns en funktion för det men jag lyckas inte få det att funka med det externa tangentbordet, eller på svenska. Så det är lite kvar att undersöka/bråka med, i övrigt är jag mycket nöjd.

Over and out.. Över julhelgen får vi se om mitt första intryck står sig i längen.

Sun, 07 Dec 2014
Att köra hem från KLÖS-träff

Jag uppskattar mitt jobb, men i fredags körde jag hem från Jönköping. Klockan var halv tolv när jag kom hem och det snöade ganska kraftigt bitvis. Vi hade varit i Karlstad och haft träff med studentkårerna från Karlstad och Örebro. Vi gick på hockey och fick se lokalerna i Karlstad. Vi diskuterade olika utmaningar som vi och resten av Sveriges studentkårer står inför. Linnéstudenterna är en av Sveriges yngsta kårer och är organiserat lite annorlunda från hur många andra kårer både styrs och organiserar sina engagerade. Det var ganska givande, men känns lite segt när man sitter i bilen och försöker navigera genom snö och fruset slask i mörkret.

Over and out.. Jag öppnade mitt tetris och det finns inget batteri i. Det är inte gjort för att spara hi-score efter man stänger.

Sun, 30 Nov 2014
The legend of Zelda - Link's awakening

När jag köpte mitt gameboy för några veckor sedan var tanken att dels bygga om den lite för att det är kul och fixa med elektronik och dels att förska lära mig LSDJ. Jag har installerat en hörlursport, bytt knappar och fixat bakgrundsbelysning på skärmen. Jag har också fastnat för att spela gamla gameboy-spel. Tetris till gameboy är riktigt trevligt, Kerby är bättre än väntat och jag har just beställt Link's awakening. Jag vet inte hur länge sen det var men jag tror att det var mellan tio och femton år sedan jag senast spelade Link's awakening, det känns lite nostalgiskt.

Over and out.. Lite surt är att mitt tetris inte sparar hi-score. Jag ska byta batteri i det.

Sun, 16 Nov 2014
Gameboy
Svart gameboy med prosound-mod

Jag köpte ett gameboy i veckan, och lite spel och har beställt en flashcart för att kunna leka lite med LSDJ. Jag har aldrig haft ett gameboy förut, jag tror att jag spelat på ett någon gång hos en kompis i min ungdom, men konsollen är lika gammal om mig ungefär så nar jag var i den åldern hade de senare versionerna redan kommit. Jag insåg inte riktigt hur dålig skärmen var fören jag faktiskt försökte spela spel på den. Jag har köpt tre spel som alla är ganska trevliga. Tetris var ett av de första spelen som kom till gameboy och det gör sig riktigt bra på konsollen. Jag köpte också Kerby's dreamland och Kerby's dreamland 2. Jag har aldrig riktigt spelat några kerbyspel, men det är ganska trevliga. Som mario eller alla andra plattformsspel från den eran är de ungefär lagom svåra. Batteriet är slut i mitt tetris så det går inte att spara något hiscore men batteriet funkar i Kerby's dreamland 2 där det är viktigare så det känns helt okej, hiscore klarar jag mig utan. Nu väntar jag mest på ett kitt jag beställt för att sätta in ljus i skärmen så att det blir användbart även om man inte sitter direkt under en lampa. Jag har också hunnit sätta in ett nytt jack för hörlurar, det som redan sitter på brusar något oerhört.

I övrigt känns det att det parlamentariska arbetet kommit igång på riktigt nu. Ikväll var det möte i majoriteten på kommunen för att gå igenom budgetförslag som fastställs och presenteras snart för att gå upp i fullmäktige senare. Här om veckan var det möte i partiföreningen för att ta listorna inför kommunfullmäktiges val till nämnderna i kommunen. Jag är föreslagen som ersättare i kultur och fritidsnämnden och ser fram emot att jobba bland annat med kulturhuset i Kalmar och med lagliga väggar för graffiti. I allmänhet har jag intrycket att Kalmar är stad där det är svårt att utöva kultur som faller utanför det man kan göra en föreställning eller utställning av. Jag har inte hunnit sätta mig in i arbetet och vet inte ännu hur turen går eller detaljerna i vad man redan arbetar med, men ser fram emot att sätta mig in i det.

Over and out.. BTW finns jag på ello nu också, är det någon annan där ännu som man känner?

<<<  <<  1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26  >> >>>  Hacker emblem Made with PyBlosxom