Tue, 13 Jan 2015
Tillbaka på tåget

Idag är första gången på ett par veckor som jag åker tåg. Jag har dessutom missat att få med mig datorn, men underhåller mig med Podcasts och Nexus 9:an. Det är lite trevligt att åka tåg när man glömt datorn och inte kan jobba. Men också lite segt för att veta att jag skulle kunna läsa jobb-saker och slippa göra det i eftermiddag istället.

Vi var sena redan från stationen i Kalmar, kaffet på pressbyrån smakar fortfarande inte bra (men inte broccoli idag, det är något annat), och jag har gått upp tidigare än på väldigt länge. Det är lite skönt att ha ett jobb där jag orftast kan komma in till jobbet vid nio ungefär, det är värre när jag måste vara i Växjö vid halv tio. Men jag är i alla fall på väg för att diskutera studentrepresentation. Idag ska vi diskutera internt hur vi ska göra det enklare att vara och bli studentrepresentant. Jag vet inte riktigt vart dagens möte ska sluta, men det ska bli spännande att diskutera.

Over and out.. Det kändes inte som att det var mörkt på stationen, men nu ser det ut som att det är soluppgång i Emmaboda.

Tue, 06 Jan 2015
Min första hemsida

Jag minns när (nästan) all programvara kom på disketter, men egentligen är jag uppväxt med hårddiskar. Jag är uppväxt med att ett Megabyte är tillräckligt, ett Gigabyte är gigantiskt och vi hade aldrig hört talas om Terrabyte.

Jag läste något intressant idag om bloggen som en tidig form av sociala medier. Och jag började fundera på när jag egentligen gav mig ut på nätet. Jag minns inte när jag skaffade lunarstorm eller helgon. Jag vet inte när mitt facebook-konto eller twitter-konto registrerades även om de två sistnämnda antagligen skulle gå att kolla upp. Men jag kollade på way-back-machine och såg att de har en bild av min första hemsida från april 2001, då var jag 11 år och skulle fylla 12. Jag hade definitivt ingen blogg då, och vet inte riktigt när min första blogg öppnade, antagligen på gymnasiet någon gång. Men jag minns att jag skrev min första hemsida i anteckningar på en windows-burk (antagligen windows 98). Jag vet inte riktigt vad jag vill ha sagt med det, men det var något jag kom att tänka på, speciellt som det under de senaste månaderna kommit en rad olika artiklar om den tidiga webben, det känns bra att ha varit en del av det. Om än en väldigt liten del, och inte riktigt i dess barndom men kanske i webbens ungdom, innan den blev vad den är idag.

Over and out.. Kan vi inte enas om att gemensamt gå över till något annat än Facebook? Diaspora, Ello, nästan vad som helst..?

Sun, 04 Jan 2015
Hobbit igen

Ikväll ska vi gå och se sista hobbit-filmen. Jag har ganska låga förväntningar.

Efter andra filmen för ungefär ett år sedan funderade jag på att läsa om boken, men valde att inte göra det för att jag antagligen skulle bli (mer) besviken på filmerna då. Än så länge tror jag att det var rätt val. Jag har till min förvåning hört någon säga att de gillade filmen, men över lag har den fått dålig recentioner. Jag tänker att den kanske fungerar bättre om man inte förväntar sig Tolkien, så jag tänkte att jag skulle se den utan att ha någon av hans böcker färskt i minnet. Jag väntar mig mycket effekter, och mycket strid, med ganska lite handling.
Lite som ett dåligt rollspel. Men jag hoppas att det är som ett dåligt rollspel i gott sällskap, och inte tvärt om.

Over and out.. Den uppmärksamme kan se att detta inlägget inte är skrivet mitt i natten.

Tue, 23 Dec 2014
Första dagen med Nexus 9

Jag köpte en Nexus 9 idag, och ett tangentbord från Samsung. Jag är ganska nöjd med min nexus hittills, jag skriver det här blogginlägget på den vilket är ett av syftena med att köpa den nya plattan. Min tanke är att den är mycket mer portabel än vad min dator är (datorn väger drygt två kilo och går precis ner i väskan). Den nya nexusen väger 0,4 kilo och har en ganska lagom stor skärm med det numera lite ovanliga 4:3 formatet vilken jag uppskattar. Det är inte lika väl anpassat till att se på film men perfekt för att läsa eller skriva.
Jag har haft fler surfplattor än jag borde genom åren och har insett att det jag egentligen använder dem till är att läsa och försöka skriva men av olika anledningar brukar det funka dåligt. Den surfplattan jag gillar mest av mina tidigare och den jag faktiskt brukar ha med mig (nexus 7 2012) är lite för liten, och de andra jag har är antingen tunga eller har hemska användargränssnitt (sorry, samsung, jag har en av era surfplattor men kan inte riktigt förmå mig att använda den). Nexus 9 har ett familjärt användargränssnitt och en lagom stor skräm med extra yta där det räknas, jag kan skriva och läsa i "landskapsläge" vilket känns mer naturligt och ändå ha hyfsat med utrymme till och med över ett virtuellt tangentbord, men det externa tangentbordet är det riktigt super än så länge.

Jag köpte plattan i förmiddags och har använt den under dagen. Under den relativt korta tiden har jag stött på en del problem, en del positiva överraskningar och hunnit bilda mig en övergripande uppfattning. Jag tror att mitt exemplar är en av de tidigt producerade, den har lite lightbleed, men inte så att det märks i användningen, bakstycket har lite utrymme att röra sig på så som de första negativa recensionerna beskrev. Men över lag har jag fått ett helt okej exemplar. Jag har läst en hel del på den och fixat inställningar för mail och annat spännande. Jag installerade DroidEdit som skriv-app, och har i allmänhet försökt hålla det ganska ren i vad jag installerat. Detta är den första längre texten jag skriver, men det är absolut en av mina bästa skriv-erfarenheter på android, och det i sig kan nästan rättfärdiga köpet. Det ända jag egentligen saknar nu är stavningskontroll i DroidEdit. Det finns en funktion för det men jag lyckas inte få det att funka med det externa tangentbordet, eller på svenska. Så det är lite kvar att undersöka/bråka med, i övrigt är jag mycket nöjd.

Over and out.. Över julhelgen får vi se om mitt första intryck står sig i längen.

Sun, 07 Dec 2014
Att köra hem från KLÖS-träff

Jag uppskattar mitt jobb, men i fredags körde jag hem från Jönköping. Klockan var halv tolv när jag kom hem och det snöade ganska kraftigt bitvis. Vi hade varit i Karlstad och haft träff med studentkårerna från Karlstad och Örebro. Vi gick på hockey och fick se lokalerna i Karlstad. Vi diskuterade olika utmaningar som vi och resten av Sveriges studentkårer står inför. Linnéstudenterna är en av Sveriges yngsta kårer och är organiserat lite annorlunda från hur många andra kårer både styrs och organiserar sina engagerade. Det var ganska givande, men känns lite segt när man sitter i bilen och försöker navigera genom snö och fruset slask i mörkret.

Over and out.. Jag öppnade mitt tetris och det finns inget batteri i. Det är inte gjort för att spara hi-score efter man stänger.

<<<  <<  1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26  >> >>>  Hacker emblem Made with PyBlosxom