Sun, 12 Apr 2015
Kårval och tangentbord

Idag är sista dagen att rösta i kårvalet. På tisdag eller onsdag får jag veta resultatet och först då vet jag vad jag kommer göra under året som kommer. Det är lite nervöst, även om jag tror att jag kommer få fortsatt förtroende. Jag har en motkandidat, men har svårt att avgöra hur stort hot hon egentligen är.

Jag beställde ett nytt tangentbord igår kväll, det lär ta någon vecka eller två innan det kommer fram, men det känns lite spännande. Jag har funderat på att köpa ett mekaniskt tangentbord som är mer portabelt än det jag har idag. Jag har ett bra mekaniskt tangentbord vid min stationära dator hemma och ett litet (okej, men laptop-kvalitet) bluetooth-tangentbord som jag ofta har i väskan till min tablet. Dessutom har vi hemska billiga tangentbord på jobbet som är oerhört obekväma att skriva på. Jag beställde ett mekaniskt tangentbord från WASD-Keyboards. Jag har offrar en del funktionalitet, som USB-portar och bakgrundsbelysning, men får en del andra fördelar som jag hoppas jag kommer ha nytta av.

Designen på mitt nya tangentbord

På WASD-Keyboards kan man specificera stora delar av hur man vill ha sitt tangentbord, men långt ifrån allt jag hade önskat. Jag beställde ett tangentbord utan siffer-knapparna på sidan och med ISO-standarden istället för ANSI (så att jag får en vanlig enterknapp istället för en amerikansk). Jag hade gärna velat kunna använda det med bluetooth för tableten och ha bakgrundsbelysning, men jag klarar mig egentligen utan lyset och tangentbordet har en löstagbar sladd så jag hoppas att det känns portabelt nog. Sladden är en vanlig micro-USB vilken känns bra och jag beställde en extra att ha i väskan eller på jobbet. Jag tänker mig att jag kan lämna en sladd på skrivbordet hemma och ta med mig tangentbordet ifall jag ska iväg någonstans. Speciellt de dagar jag vet att jag kommer sitta på kontoret och skriva hela dagen tänker jag mig att det vore bra med ett ordentligt tangentbord.

Det tangentbord jag har hemma idag (som jag antar att jag ska försöka bli av med) har blåa-cherry MX switchar, men jag valde bruna till mitt nya. Jag har gillat de blåa men de klickar ljudligt, det känns bra när jag skriver, men jag kan tänka mig att det är mindre kul när någon annan skriver, speciellt ifall jag tar det med mig till jobbet. Jag valde också att sätta i O-ringar för att undvika att knappen slår i botten av tangentbordet och klickar. Mitt nya tangentbord kommer låta mer än ett billigt plastigt tangentbord, men förhoppningsvis inte så mycket att andra stör sig på det. Den stora fördelen med just det företaget är egentligen att man kan bestämma fritt hur knapparna ska se ut. Man kan välja att ladda upp egna bilder med text för varje knapp, men riktigt så mycket orkade jag inte bråka med det. Jag nöjde mig med att välja bland deras standarder. Jag tog klassiska funktionsknappar med mediaknappar, vilket gör att texten på t.ex. Page Up sitter i hörnet uppe till höger och det finns ikoner som påminner om mediafunktionerna jag annars kommer glömma bort.

När det kommer till färgerna på knapparna dikteras de något av att tangentbordet inte är bakgrundsbelyst. Jag valde orange för Meta-4 liksom Home och End för att de skulle stå ut vara lätta att hitta. Jag valde rött (för avslut/stop) på Esc och F10, jag övervägde det även för Q, men valde att gå på det estetiskt renare och behöll den som de andra bokstäverna. De svarta knapparna är knappar jag knappt använder, men färgen hjälper till att enkelt hitta knapparna runt omkring. Jag övervägde att markera SDF och JKL också, men kände att det inte behövdes. I övrigt är det ett ganska stilrent tangentbord med ljusgrått mot mörkgrått. Jag beställde också fyra knappar med en annan textur på, beroende på hur de känns när de kommer är planen att sätta dem på piltangenterna, de är också ljusgrå.

Over and out.. Ska bli spännande att se hur tangentbordet blir, förhoppningsvis kommer lite bilder när jag har det i handen.

Thu, 02 Apr 2015
Påskplaner

När man är förtroendevald på kåren är man aldrig ledig, men på röda dagar brukar vi försöka att inte jobba. Jag ska spendera påsken med att städa, tvätta och om vädret tillåter försöka komma ut med kameran och mitt nya CPL-filter som jag inte kunnat testa ordentligt ännu. Jag har knappt använt filter förut, det är lite häftigt och ganska spännande.

Over and out.. Jag har inte tryckt på knappen ännu.

Wed, 25 Mar 2015
Ljudproblem

Jag har haft ljudproblem på min laptop. Allt funkar efter att jag startar om eller starter upp den, men slutar ibland funka och går inte att få tillbaka utan att starta om.
Jag tog äntligen tag i att försöka lösa problemet, men kom fram till att det antagligen är hårdvara.

Over and out.. Jag tänker inte skruva isär min laptop inatt.

Tue, 24 Feb 2015
Gemalto

From: Halebop
To: Sebastian Hellvin <************@habmala.se>
Subject: Halebops support (chattkopia)
Date: Tue, 24 Feb 2015 21:03:15 +0100

Hej, här kommer en kopia på din chattdialog med Halebops Support. Om du har fler frågor så är du välkommen att höra av dig! PS. Du kan inte svara på detta e-post meddelande.

==================================================
2015-02-24 20:41:29
Hej,
Jag undrar om era sim-kort också kommer från Gemalto.

==================================================
2015-02-24 20:52:28
Hej! Välkommen till livechatten!
Ett ögonblick så ska jag kolla upp ditt ärende.

==================================================
2015-02-24 20:52:47
Gemalto?

==================================================
2015-02-24 20:53:11
http://www.theverge.com/2015/2/19/8071453/nsa-gchq-snowden-sim-phone-security

==================================================
2015-02-24 20:53:56
tillverkare av simkort.. NSA och GCHQ har kommit över deras krypteringsnycklar, så jag undrar av ren nyfikenhet ifall man är utsatt ;)

==================================================
2015-02-24 20:55:33
Aha den grejen.
Det är något som just nu utreds på koncernnivå inom Telia där man ser över om det föreligger någon säkerhetsrisk för svenska mobilkunder.
Vi kan i dagsläget inte ge några mer svar kring detta utan vi väntar in utredningens resultat

==================================================
2015-02-24 20:56:26
Okej, eftersom man utreder antar jag att korten kommer från Gemalto.. Vet vi något om hur lång tid utredningen kan tänkas ta?

==================================================
2015-02-24 20:58:28
Vet ej om de kommer därifrån, det där är mest riktat till just telia men vi ingår i teliasonera koncernen. Det är den enda info vi har för närvarande så har ingen tid på det eller liknande

==================================================
2015-02-24 20:59:30
Okej, jag kanske får fråga hos dem istället då, gissar att deras kundtjänst inte är mer informerad än ni dock..?

==================================================
2015-02-24 21:00:04
Skulle inte tro det utan de har säkert samma svar som vi i nuläget

==================================================
2015-02-24 21:00:47
okej, tack ändå.

==================================================
Tidigare konversation i ärendet:
2015-02-24 21:03:02
Det var så lite, välkommen åter vid fler frågor eller funderingar.

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Over and out.. Lite paranoid kan man ju få vara.

Sun, 01 Feb 2015
Markdown

Ibland funderar jag på om jag skulle lära mig Markdown. Det skulle också vara smidigt ibland (men mer sällan) att kunna LaTeX.

Over and out.. En hård vecka på jobbet, en trevlig helg.

<<<  <<  1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26  >> >>>  Hacker emblem Made with PyBlosxom