Sat, 16 Jan 2016
TIS-100

Jag har testat att spela TIS-100. Jag köpte det för en tid sedan, men blev rekommenderad det nyligen och gav det en ny chans. Jag gillar det, men det är svårspelat. Hela spelet handlar om problemlösning. Varje ny bana presenterar ett nytt problem som ska lösas, och även om jag inte spelat jättelänge ännu har jag kommit till en punkt där varje ny bana känns som ett litet slag i magen. Problemen är på nivån att jag ser att det går att lösa, med det är inte uppenbart hur. Spelet passar mig perfekt, men jag känner många som jag inte skulle rekommendera det till.

Det börjar kännas att Calcon närmar sig. Senaste veckan har jag haft två möten om det, och inom närmsta sju dagarna har jag två till. Det är ungefär en månad kvar och det är nu saker måste börja falla på plats. Jag tror att det blir ett bra Calcon i år, vi har en del nytt och häftigt planerat i vår infrastruktur. Jag hoppas att besökarna inte ser det så tydligt. Förhoppningen är att allt bara funkar och inte märks, men lite vill jag så klart att de som brukar komma ska känna att vi blivit bättre, inte minst i vårt bemötande (som vi jobbar ganska mycket på varje år).

Over and out... Har börjat lyssna på Rocket, vad jag hört hittills verkar bra.

Fri, 30 Oct 2015
Nya och gamla prylar

Min telefon gick sönder här om dagen. Det innebär, bland annat, att jag gått tillbaka till min gamla Nexus 5. Jag har använt den som jobbtelefon under en tid nu så jag har fått gå tillbaka till en ännu äldre telefon där. Den är tekniskt sett en smartphone, men den kör cupcake. Det är en gammal version av android, som gör telefonen både osäker och nästan omöjlig att uppdatera. Jag har inte ens försökt. Vi har nya telefonavtal på jobbet och ska få ny hårdvara inom ett par månader. Själv väntar jag på Nexus 6P, Den har fått bra recensioner och lär komma ut ganska snart. Jag är lite förvånad faktiskt över att den inte är ute ännu, man kan köpa den i en del länder, men inte i Sverige. Så länge får jag glädja mig åt att nexusen har Marshmallow till skillnad från min Oneplus.

Jag har också fått hem alla tillbehör till nya tangentbordet nu, det saknas bara själva tangentbordet. Jag hade glömt eller förträngt att det kostar ganska mycket i tullen när man handlar från USA, men jag har fått mina knappar. Jag är helt okej med att betala skatt på det jag handlar från andra sidan Atlanten, precis som man gör på allt man handlar här. Men det kändes lite onödigt för posten att ta ut en avgift på över hundra kronor ovanpå det. Jag köpte lysdioder (för att jag inte vet hur man säger LED i plural på svenska) på Amazon men eftersom jag kan beställa från Amazon inom EU blir det ingen tull på det, istället sickar de med UPS som ofta tar någon dag extra eftersom de tycker att man ska sitta hemma med dörren öppen hela dagen, och jag inte har möjlighet att göra det.

Jag passade också på att köpa ett laptopställ med justerbar höjd, så om jag sätter det på bordet och fäller ut det lite kan jag stå och skriva. Det ska ju vara bra har jag hört.

Over and out.. Nya knapparna funkar bra på gamla tangentbordet.

Sun, 25 Oct 2015
Atom istället för emacs

Jag testar att skriva detta i Atom, med Markdown. Jag har vant mig vid att skriva i emacs, och hur allt funkar där. När jag ska spara en fil till exempel trycker jag gärna på Ctrl+X Ctrl+S. I Atom blir det bökigt, för Ctrl+X yankar hela raden.
Det är väldigt tydligt att atom är nyare än emacs. Det är grafiskt från början. Det har massvis med funktioner som är påslagna per default och de kan dessutom styras och ställas in i fina menyer. Jag uppskattar emacs för dess enkelhet, men ibland är det skönt att låta datorn agera lite magiskt. Jag kan till exempel markera text med muspekaren och trycka på delete eller backspace som om det vore ett officepaket. Det känns lite magiskt och onödigt, men är ganska smidigt. Det verkar dessutom som att Atom är relativt programmerbart, till exempel finns det en plugin för att använda snabbknapparna från emacs.

Det finns en del problem dock. Ett tydligt dilemma är att jag inte har någon stavningskontroll på svenska. Stavningskontrollen i Atom funkar bara på amerikanska. Jag försökte kolla lite i koden för att se om det var enkelt åtgärdat, men det var inte uppenbart hur det skulle implementeras. Det är trevligt med fina färger och varierande storlek på fonten dock, ganska värt det. Jag tänker att jag ska testa att använda Atom ett tag och se hur det känns. Jag saknar ett par plugins från emacs, men hoppas att jag kan klara mig utan dem.

Over and out.. Jag beställde tangentbordet

Sun, 11 Oct 2015
Tangentbord

Jag har funderat på att köpa ett nytt tangentbord (igen).
Planck är ett litet tangentbord där knapparna sitter i raka rader
Något i stil med detta. Man kan köpa det som kit, det hade varit lite häftigt att bygga ett eget tangentbord, och programera knapparna precis som jag vill ha dem. Jag är lite orolig att det ska vara svårt att få plats med svenska tecknen på tangentbordet. Det finns gott om förslag på engelska versioner. Jag började skissa lite på hur det skulle kunna se ut, men vet inte riktigt ifall det är praktiskt. Layouten är mer som att POC för att se om knapparna skulle få plats, jag har inte funderat så mycket ännu på ifall jag har onödiga knappar med, eller ifall det saknas några oumbärliga. Efterhand som man använder att tangentbord så hittar man också dess egenheter, fördelen med ett programmerbart tangentbord är att man kan ändra saker man inte uppskattar.

Over and out... Jag testar att skriva i Markdown.

Sat, 19 Sep 2015
Kårjobb och arvodesfrågan

Denna veckan har jag jobbat 46 timmar på fem dagar. Jag kommer behöva jobba en stund imorgon också. Det gör mig inte så mycket egentligen, jag vet att jag gör skillnad när jag är på jobbet. Denna veckan har vi till exempel haft välkomstmässor både i Kalmar och Växjö. Jag har dessutom förberett lite inför universitetsstyrelsen i nästa vecka och imorgon ska jag fixa lite med handlingarna inför kårens medlemsmöte den sjunde oktober.

Charmen med att vara arvoderad är just att man inte har några rättigheter eller skyldigheter. Ibland känner jag att det hade varit oerhört skönt att kunna gå hem efter åtta timmar och vara ledig. Men som arvoderad kan jag helt efter egen bedömning (ibland) låta bli att gå till jobbet. Det är ingen som kan bråka ifall jag väljer att jobba lördagen istället för att sitta på kontoret en fredagskväll.

Imorgon ska jag fortsätta arbetet med att skriva ett underlag till medlemsmötet kring höjning av styrelsens arvoden. Vi fick i uppdrag av årsmötet att utreda frågan och även om jag inte känner att det är rimligt att höja arvodet under detta verksamhetsåret så är det definitivt dags för en höjning. Jag har lägre inkomst idag än jag hade på sommarjobbet under gymnasietiden.

Over and out... Jag är lite besviken på Android Wear.

<<<  <<  1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26  >> >>>  Hacker emblem Made with PyBlosxom