Sun, 17 Apr 2016
Letar efter nytt bloggverktyg

Jag tycker om pyblosxom. Av flera anledningar, pyblosxom gör det enkelt för mig att skriva ett blogginlägg i en vanlig text-redigerare. Och sen lägga den textfilen på servern genom FTP, SSH, eller med vilken annan teknik som råkar passa. Med ett (ganska) enkelt kommando genererar jag ett nytt inlägg av texten, efter mallar som jag skrivit, också i min vanliga textredigerare. Pyblosxom tar hand om att alla länkar ska funka mellan sidorna och den hanterar ett index och taggar. Jag gillar jag kan gå in på servern och spara ner alla textfilerna, eller söka igenom dem som vilka andra filer som helst.

Men pyblosxom har inte alltid varit enkelt, det är smidigt när allt är klart, men att få det klart har varit tidskrävande, och dessutom blir man aldrig riktigt färdig. En annan stor fördel med pyblosxom var att utvecklarna (utvecklaren) var väldigt tillgänglig. Det hände ibland att jag hittade någon bugg eller saknade någon funktion, men Akai Kitsune (jag har inget mer namn är namnet på twitterkontot) var alltid hjälpsam och när jag fixat något kom det snabbt in i koden på github. Tyvärr verkar det som att Akai inte har tid att ta hand om det längre.

Jag tror att det egentligen meddelades för ett tag sedan men jag såg det nyss, jag lekte ett ögonblick med tanken att ta över projektet och driva det vidare. Men jag har inte tid att sätta mig in i projektet ordentligt, framför allt eftersom det skulle innebära bland annat att jag skulle behöva faktiskt lära mig python och inte bara att hacka runt lite i det som jag ibland gör nu. Så kvarstår gör att jag är på jakt efter något nytt. Jag gillar den platta strukturen och vill inte ha en tung CMS med funktioner jag aldrig använder. Men vet inte riktigt vart jag ska leta, jag kollade runt ganska mycket innan jag hittade pyblosxom. Första inlägget här var för drygt fyra år sedan, så det kan ju ha hänt en del sen dess, men jag misstänker att de stora bloggplattformerna gått i en annan riktning är jag behöver.

Over and out.. Vet inte vad som händer nu.

Tue, 01 Mar 2016
Tillbaka till vardagen

Jag har inte varit på kontoret på en och en halv vecka. Det har varit många olika saker som hållit mig borta, men jag har varit mer upptagen under veckan som gått än på mycket länge. Jag har suttit på soffan stora delar av dagen idag och läst eller pratat på skype. Men det känns inte riktigt som att jag kommit någonstans med det jag jobbar på. Vi har också fixat nya bokhyllor i vardagsrummet och en TV-bänk, när vi bara städat undan alla bygg-rester kommer det bli mycket bättre möblerat än tidigare, men just nu känns det främst stökigt.

Det känns som att jag vant mig vid mitt nya tangentbord. Det är riktigt trevligt att skriva på och smidigt att ta med i väskan. Jag saknar vissa funktioner som säkert skulle gå att ordna om jag hade tiden att sätta mig med det, men över lag känns det riktigt bra. Några knappar har jag satt på lite konstiga ställen, vilket gör att jag ibland klickar fel när jag byter mellan detta och ett vanligt, dessutom tycker folk att det ser konstigt ut på möten. Jag får lite frågor om det när jag tar upp det i möten på jobbet, men jag tar hellre upp detta än ett större vanligt tangentbord.

Over and out... Skulle vilja ha lite fler keycaps att byta med, bara för att kunna variera.

Sat, 06 Feb 2016
Planck

Jag kan inte riktigt bestämma mig för hur jag känner inför mitt nya tangentbord. Jag har haft det i en knapp vecka nu och har fortfarande inte bråkat färdigt med hur knapparna ska sitta. Knapparna sitter inte där de brukar och tangentbordet är mindre än jag är van vid. Det är lite bökigt att vänja sig vid och sitter inte lika bra i knät. Men det är oerhört portabelt och knappsatsen kan man vänja sig vid.

Det känns extra häftigt att ha byggt det själv (även om det var ett kitt). Jag har tagit isär och satt ihop 50 knappar, och lött fast 188 små metallpinnar på ett kretskort. Det har varit lärorikt. Jag har programmerat tangentbordet och funderat över vad det innebär att ha knappar i det ena eller andra läget. Jag har till exempel alla siffror i ett kluster nu (som en numpad), det funkar jättebra för siffrorna men känns onaturligt och udda för specialtecken. Jag behöver dessutom en extra rad för svenska tecken jämfört med en engelsk layout. Det gör att knappar som tab, shift och escape blir konstigt placerade. Jag har också upptäckt att jag använder vänster tumme till mellanslag ofta, men eftersom jag skjutit knappsatsen ett steg till vänster blir det lite ansträngt, Jag övar mig i att skriva på en ny layout, men skriver ofta ovh eller ecit för att mitt muskelminne säger mig att raderna är skjutna på ett annat sätt. De lär dessutom förändras en hel den under veckorna som kommer.

Over and out... Jag skrev inlägget igår, sedan dess har jag ändrat layouten och lagt till RGB-lampor undertill.

Sat, 16 Jan 2016
TIS-100

Jag har testat att spela TIS-100. Jag köpte det för en tid sedan, men blev rekommenderad det nyligen och gav det en ny chans. Jag gillar det, men det är svårspelat. Hela spelet handlar om problemlösning. Varje ny bana presenterar ett nytt problem som ska lösas, och även om jag inte spelat jättelänge ännu har jag kommit till en punkt där varje ny bana känns som ett litet slag i magen. Problemen är på nivån att jag ser att det går att lösa, med det är inte uppenbart hur. Spelet passar mig perfekt, men jag känner många som jag inte skulle rekommendera det till.

Det börjar kännas att Calcon närmar sig. Senaste veckan har jag haft två möten om det, och inom närmsta sju dagarna har jag två till. Det är ungefär en månad kvar och det är nu saker måste börja falla på plats. Jag tror att det blir ett bra Calcon i år, vi har en del nytt och häftigt planerat i vår infrastruktur. Jag hoppas att besökarna inte ser det så tydligt. Förhoppningen är att allt bara funkar och inte märks, men lite vill jag så klart att de som brukar komma ska känna att vi blivit bättre, inte minst i vårt bemötande (som vi jobbar ganska mycket på varje år).

Over and out... Har börjat lyssna på Rocket, vad jag hört hittills verkar bra.

Fri, 30 Oct 2015
Nya och gamla prylar

Min telefon gick sönder här om dagen. Det innebär, bland annat, att jag gått tillbaka till min gamla Nexus 5. Jag har använt den som jobbtelefon under en tid nu så jag har fått gå tillbaka till en ännu äldre telefon där. Den är tekniskt sett en smartphone, men den kör cupcake. Det är en gammal version av android, som gör telefonen både osäker och nästan omöjlig att uppdatera. Jag har inte ens försökt. Vi har nya telefonavtal på jobbet och ska få ny hårdvara inom ett par månader. Själv väntar jag på Nexus 6P, Den har fått bra recensioner och lär komma ut ganska snart. Jag är lite förvånad faktiskt över att den inte är ute ännu, man kan köpa den i en del länder, men inte i Sverige. Så länge får jag glädja mig åt att nexusen har Marshmallow till skillnad från min Oneplus.

Jag har också fått hem alla tillbehör till nya tangentbordet nu, det saknas bara själva tangentbordet. Jag hade glömt eller förträngt att det kostar ganska mycket i tullen när man handlar från USA, men jag har fått mina knappar. Jag är helt okej med att betala skatt på det jag handlar från andra sidan Atlanten, precis som man gör på allt man handlar här. Men det kändes lite onödigt för posten att ta ut en avgift på över hundra kronor ovanpå det. Jag köpte lysdioder (för att jag inte vet hur man säger LED i plural på svenska) på Amazon men eftersom jag kan beställa från Amazon inom EU blir det ingen tull på det, istället sickar de med UPS som ofta tar någon dag extra eftersom de tycker att man ska sitta hemma med dörren öppen hela dagen, och jag inte har möjlighet att göra det.

Jag passade också på att köpa ett laptopställ med justerbar höjd, så om jag sätter det på bordet och fäller ut det lite kan jag stå och skriva. Det ska ju vara bra har jag hört.

Over and out.. Nya knapparna funkar bra på gamla tangentbordet.

<<<  <<  1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26  >> >>>  Hacker emblem Made with PyBlosxom