Mon, 29 Oct 2012
Distraktioner vid plugg

På fredag har jag tenta på grammatik i svenskan. Satsdelar och annat spännande som jag borde lägga min tid på att läsa om. Men mycket mer spännande känns som vanligt en rad andra saker.
Jag har nu i princip två mer tidskrävande projekt vid sidan av plugget. Skönlitteraturen har jag lite lagt på hyllan den senaste månaden men jag har börjat kika på elektronik och jag har tagit upp tecknandet igen. Tecknandet tar främst kvällstid och är inte särskilt mycket ivägen egentligen. Mycket mer spännande är dock elektroniken. Jag har ganska länge runt om på nätet sett olika häftiga projekt som folk runt om i världen bygger hemma och på hobby-nivå. Så jag har köpt en lödstation och ett gäng med komponenter (som är billigare än jag trodde, men såklart kostar mer än jag vill erkänna). Projektet som jag fokuserar på nu, och tror mig kunna genomföra snart, är att bygga en batteridriven mobil-laddare. Det känns på något sätt spännande, och samtidigt lite överflödigt, man kan ju köpa dem (förhållandevis) billigt. Men det är något speciellt med att känna att man gjort något, eller byggt något själv.

Ser för övrigt på Vetenskapens värld och förundras över vilka tillstånd oljebolag kan få.

Thu, 11 Oct 2012
Serier och konvent

Jag blev ikväll spontant sugen på att gå på konvent eller mässa. Jag är inte jättesugen på att sova på golv eller dricka 17 koppar kaffe och äta ungefär en pizza på hela helgen (som det ofta blir på spelkonvent i Sverige). Men jag är sugen på att gå mellan olika bord och kolla på en massa nya coola saker. Jag blev till exempel mycket sugen på att åka till Malmö för sydcon när Thom började twittra om det.

Jag är också sugen på att åka på seriekonvent. Jag läser ganska mycket serier, främst på nätet, ett tag räknade jag att jag läste upp åt 30 olika serier regelbundet på nätet. Typiskt för nätserier är att de uppdaterar regelbundet, så de är inte färdiga när det är slut på sidor. Nu skulle jag gissa att jag har ett tiotal som jag följer regelbundet. De flesta av författarna/tecknarna är ganska duktiga på att åka runt på mässor, just nu till exempel är ganska många på NYCC. Tyvärr tror jag inte att särskilt många av de som jag följer kommer till Sverige, de flesta av dem är från Nordamerika, även om jag vet några som var i Stockholm för ett par år sen. Tyvärr så verkar seriemässan i Stockholm vara i april, och det har ju redan varit. Jag hittade dock en mässa i Malmö (AltCom) som hålls i november iår, det skulle vara trevligt att åka dit.

Wed, 10 Oct 2012
kamerazoom

Jag var ute vid badplatsen i kalmarsundsparken idag med den nya kameran, som har en imponerande zoom. Jag tog den här bilden ut över vattnet mot öland. Jag har försökt hitta vart det är med kartor på nätet men misslyckats. Husen borde vara runt 7 kilometer bort i alla fall (± 500 meter). Den är lite skakig eftersom jag tog bilden utan stativ (telefoto är notoriskt känsligt för vibrationer) och färgen är lite fixad med GIMP. Men över lag: Jag är imponerad.

Sat, 29 Sep 2012
Scriptet färdigt

Under tiden jag egentligen borde pluggar har jag jobbat färdigt skriptet jag började på igår. Jag skulle kunna snygga till det med zenity, men jag gillar att det funkar utan X. Länk till det färdiga skriptet: blog_image (ifall någon kör pyblosxom och kan ha nytta av det, eller jag tappar bort det på datorn)

Fri, 28 Sep 2012
Nytt script

Jag skrev ett skript för att göra bloginlägg med bilder, lite enklare när jag automatiserat koden och trixandet med bilden ;) . Nu ska jag bara kommentera det och städa upp koden lite. Härligt att komma igång och skriva kod igen, var ett tag sen.

<<<  <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26  >> >>>  Hacker emblem Made with PyBlosxom