Wed, 10 Oct 2012
kamerazoom

Jag var ute vid badplatsen i kalmarsundsparken idag med den nya kameran, som har en imponerande zoom. Jag tog den här bilden ut över vattnet mot öland. Jag har försökt hitta vart det är med kartor på nätet men misslyckats. Husen borde vara runt 7 kilometer bort i alla fall (± 500 meter). Den är lite skakig eftersom jag tog bilden utan stativ (telefoto är notoriskt känsligt för vibrationer) och färgen är lite fixad med GIMP. Men över lag: Jag är imponerad.

Sat, 29 Sep 2012
Scriptet färdigt

Under tiden jag egentligen borde pluggar har jag jobbat färdigt skriptet jag började på igår. Jag skulle kunna snygga till det med zenity, men jag gillar att det funkar utan X. Länk till det färdiga skriptet: blog_image (ifall någon kör pyblosxom och kan ha nytta av det, eller jag tappar bort det på datorn)

Fri, 28 Sep 2012
Nytt script

Jag skrev ett skript för att göra bloginlägg med bilder, lite enklare när jag automatiserat koden och trixandet med bilden ;) . Nu ska jag bara kommentera det och städa upp koden lite. Härligt att komma igång och skriva kod igen, var ett tag sen.

Mon, 10 Sep 2012
Byte till systemd

Jag gjorde missen att uppdatera datorn under nollningen. Eftersom Archlinux uppdaterar sina repos kontinuerligt går saker lätt sönder om man uppdaterar delar av systemet utan att uppdatera hela. Därför klickade jag okej när den frågade mig om jag villa byta till systemd (som håller på att implementeras som standard).

Problemet var att den ville att jag skulle fixa en hel bunt med konfigurationsfiler och det hade jag inte tid med under nollningen (som i princip är två veckor av fest varje kväll och aktiviteter under dagarna). Eftersom jag varit huvudfadder för de nya studenterna har jag varit tvungen att vara med hela tiden varje dag och då hunnit varken plugga eller fixa med datorn ;) . Men nu har jag äntligen fixa det i alla fall.

Jag har lagt till en rad med konfigurationsfiler i /etc för att blandannat sätta hostname och ladda modules (säger man moduler i datorsverige?). Jag har också läst på om Netcfg som verkar ganska kompetent (hade för mig att det var knepigt med wpa2, men det verkar värt att kolla på). Jag vet dock inte hur Netcfg beter sig om man ger den ett usbmodem, måste läsa på mer först.

De senaste åren har jag haft ett uppsving i min nätaktvitet kring skolstarten. Jag twittrar mer och läser mer bloggar. Jag har också egentligen mindre tid, men är mer sugen på att fixa med saker (som siten och datorn). Så blir det lätt man man prokrastinerar pluggandet. Jag har kommit en bit med lite nya inslag i siten nu. Det blir mycket läsande när jag inte fixar med det regelbundet, men det är kul

Fri, 27 Jul 2012
Lakto-Ovo-Vegetarianism

"

Efter att ha varit vegan i fyra och ett halvt år (ungefär) bestämde jag mig för att återgå till (lakto-ovo)vegetarianism. Min fösta reaktion var "fan, den här müslin smakar som kalaspuffar". Det var honung på för att göra den knaprig.

"

<<<  <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26  >> >>>  Hacker emblem Made with PyBlosxom