Sun, 13 Jan 2013
Självporträtt skiss

Jag har börjat skissa en del igen.

Mina glasögon är inte egentligen så stora även om de ibland känns gigantiska.

Sun, 06 Jan 2013
The hobbit

Jag såg the hobbit idag, på bio, två veckor efter alla andra.

Ville bara säga det, den var okej. Jag är lite tveksam till att de slängt in en massa lore från andra av Tolkiens böcker. Främst för att jag måste läsa mer av honom, för att kunna vara lite mer insatt än alla andra. Hur ska jag hinna med det lixom, dagen innan föreläsningarna börjar igen.

Sun, 30 Dec 2012
Amöbamonstret 6

För ganska länge sen startade jag och några vänner upp ett projekt med inspiration från ett annat projekt. Det har länge varit vilande men flyter på sporadiskt med ojämna mellanrum. Igår kväll uppdaterade jag projektet med en ny skiss. Kolla in det hela på amobamonstret.habmala.net

Fri, 14 Dec 2012
Fedex

Jag har väntat på ett paket sen i tisdags, det skickades från frankrike i måndags, och skulle varit hos mig i tisdags. Idag är det fredag.

Jag fick trackingnumret i måndags kväll, och skrev in det i en app på telefonen (som är smidig för att följa paket, Parcels heter den). I min erfarenhet när ett paket gå till Sverige från kontinenten så åker det i bil genom Köpenhamn och Malmö, så även i detta fall, det övernattade i köpenhamn natten till tisdag. På tisdag förmiddag åkte paket vidare till Malmö där försändelsen blev "Överlämnad till behörig agent för slutleverans". Sen dess har det paketet bara suttit där. Enligt beräknat leveransdatum skulle det varit framme under tisdagskvällen, men jag tänkte att det har snöat och varit varningar så de kanske väntar med att köra ut paket. Det kom inte under onsdagen heller, då började jag fundera på vad som hänt. När det inte kom under torsdagen tänkte jag ringa dem och höra, men kundtjänsten hade hunnit stänga. Istället ringde jag i morse, då säger kundtjänst att det är konstigt, för paketet skulle inte alls ha lämnats vidare utan körts ut av fedex själva.

Paketet har alltså lämnats vidare till ett annat företag (som visar sig vara posten) och sen bara suttit på en hylla. När jag ringer säger de att de ska kolla upp det och en knapp timma senare ser jag på telefonen att det faktiskt på riktigt är på väg och kommer komma fram idag. De ringer tillbaka också och säger samma sak till mig som jag ser med trackingnumret. De verkar ha bra kundtjänst på fedex, men själva leveransen verkar inte lika stabil. (ungefär samma intryck får jag när jag googlar på företaget)

Tue, 27 Nov 2012
Angående att öppna filer i Opera

Jag löste ett dilemma idag, det har inte varit ett stort problem men jag har stört mig på det länge. Problemet är att jag inte kunnat öppna filer med mplayer i en terminal från opera på ett enkelt sätt. Problemet med det är att jag inte vill installera en annan mediaspelare när jag tycker att mplayer fungerar bra, men jag vill ha den i en terminal för att kunna interagera med den, detta blir svårt om jag öppnar en ljudfil (som en podcast) utan en terminal. En ljudfil skapar nämligen inget fönster som kan ta emot min input, vilket i praktiken innebär att jag inte kan pausa eller stänga av.

Detta går att komma runt på ett par olika sätt. Jag minns att firefox löste det genom att låta mig öppna filer från nätet med kommandon, så jag kunde öppna filen med kommandot "urxvt -e mplayer -fs" för till exempel olika filmformat. Jag kan också högerklicka och kopiera länken till filen jag vill öppna och sen klistra in den i kommandot i en redan öppen terminal, men det blir ganska många steg från att hitta en fil till att öppna den. Jag hittade inte heller något om det på operas forum, eller genom google. Vilket förvånade mig, det lär ju finnas fler som har liknande problem. Som tur var är lösningen ganska enkel, "om Opera bara låter mig öppna filer med andra filer så får jag väl göra en fil som öppnar filen som jag vill" tänkte jag. Så jag gjorde ett skript som egentligen bara säger "urxvt -e mplayer $1".

Så för att sammanfatta var det väldigt enkelt, men det tog ett tag att komma på lösningen.

<<<  <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26  >> >>>  Hacker emblem Made with PyBlosxom