Sun, 30 Dec 2012
Amöbamonstret 6

För ganska länge sen startade jag och några vänner upp ett projekt med inspiration från ett annat projekt. Det har länge varit vilande men flyter på sporadiskt med ojämna mellanrum. Igår kväll uppdaterade jag projektet med en ny skiss. Kolla in det hela på amobamonstret.habmala.net

Fri, 14 Dec 2012
Fedex

Jag har väntat på ett paket sen i tisdags, det skickades från frankrike i måndags, och skulle varit hos mig i tisdags. Idag är det fredag.

Jag fick trackingnumret i måndags kväll, och skrev in det i en app på telefonen (som är smidig för att följa paket, Parcels heter den). I min erfarenhet när ett paket gå till Sverige från kontinenten så åker det i bil genom Köpenhamn och Malmö, så även i detta fall, det övernattade i köpenhamn natten till tisdag. På tisdag förmiddag åkte paket vidare till Malmö där försändelsen blev "Överlämnad till behörig agent för slutleverans". Sen dess har det paketet bara suttit där. Enligt beräknat leveransdatum skulle det varit framme under tisdagskvällen, men jag tänkte att det har snöat och varit varningar så de kanske väntar med att köra ut paket. Det kom inte under onsdagen heller, då började jag fundera på vad som hänt. När det inte kom under torsdagen tänkte jag ringa dem och höra, men kundtjänsten hade hunnit stänga. Istället ringde jag i morse, då säger kundtjänst att det är konstigt, för paketet skulle inte alls ha lämnats vidare utan körts ut av fedex själva.

Paketet har alltså lämnats vidare till ett annat företag (som visar sig vara posten) och sen bara suttit på en hylla. När jag ringer säger de att de ska kolla upp det och en knapp timma senare ser jag på telefonen att det faktiskt på riktigt är på väg och kommer komma fram idag. De ringer tillbaka också och säger samma sak till mig som jag ser med trackingnumret. De verkar ha bra kundtjänst på fedex, men själva leveransen verkar inte lika stabil. (ungefär samma intryck får jag när jag googlar på företaget)

Tue, 27 Nov 2012
Angående att öppna filer i Opera

Jag löste ett dilemma idag, det har inte varit ett stort problem men jag har stört mig på det länge. Problemet är att jag inte kunnat öppna filer med mplayer i en terminal från opera på ett enkelt sätt. Problemet med det är att jag inte vill installera en annan mediaspelare när jag tycker att mplayer fungerar bra, men jag vill ha den i en terminal för att kunna interagera med den, detta blir svårt om jag öppnar en ljudfil (som en podcast) utan en terminal. En ljudfil skapar nämligen inget fönster som kan ta emot min input, vilket i praktiken innebär att jag inte kan pausa eller stänga av.

Detta går att komma runt på ett par olika sätt. Jag minns att firefox löste det genom att låta mig öppna filer från nätet med kommandon, så jag kunde öppna filen med kommandot "urxvt -e mplayer -fs" för till exempel olika filmformat. Jag kan också högerklicka och kopiera länken till filen jag vill öppna och sen klistra in den i kommandot i en redan öppen terminal, men det blir ganska många steg från att hitta en fil till att öppna den. Jag hittade inte heller något om det på operas forum, eller genom google. Vilket förvånade mig, det lär ju finnas fler som har liknande problem. Som tur var är lösningen ganska enkel, "om Opera bara låter mig öppna filer med andra filer så får jag väl göra en fil som öppnar filen som jag vill" tänkte jag. Så jag gjorde ett skript som egentligen bara säger "urxvt -e mplayer $1".

Så för att sammanfatta var det väldigt enkelt, men det tog ett tag att komma på lösningen.

Mon, 29 Oct 2012
Distraktioner vid plugg

På fredag har jag tenta på grammatik i svenskan. Satsdelar och annat spännande som jag borde lägga min tid på att läsa om. Men mycket mer spännande känns som vanligt en rad andra saker.
Jag har nu i princip två mer tidskrävande projekt vid sidan av plugget. Skönlitteraturen har jag lite lagt på hyllan den senaste månaden men jag har börjat kika på elektronik och jag har tagit upp tecknandet igen. Tecknandet tar främst kvällstid och är inte särskilt mycket ivägen egentligen. Mycket mer spännande är dock elektroniken. Jag har ganska länge runt om på nätet sett olika häftiga projekt som folk runt om i världen bygger hemma och på hobby-nivå. Så jag har köpt en lödstation och ett gäng med komponenter (som är billigare än jag trodde, men såklart kostar mer än jag vill erkänna). Projektet som jag fokuserar på nu, och tror mig kunna genomföra snart, är att bygga en batteridriven mobil-laddare. Det känns på något sätt spännande, och samtidigt lite överflödigt, man kan ju köpa dem (förhållandevis) billigt. Men det är något speciellt med att känna att man gjort något, eller byggt något själv.

Ser för övrigt på Vetenskapens värld och förundras över vilka tillstånd oljebolag kan få.

Thu, 11 Oct 2012
Serier och konvent

Jag blev ikväll spontant sugen på att gå på konvent eller mässa. Jag är inte jättesugen på att sova på golv eller dricka 17 koppar kaffe och äta ungefär en pizza på hela helgen (som det ofta blir på spelkonvent i Sverige). Men jag är sugen på att gå mellan olika bord och kolla på en massa nya coola saker. Jag blev till exempel mycket sugen på att åka till Malmö för sydcon när Thom började twittra om det.

Jag är också sugen på att åka på seriekonvent. Jag läser ganska mycket serier, främst på nätet, ett tag räknade jag att jag läste upp åt 30 olika serier regelbundet på nätet. Typiskt för nätserier är att de uppdaterar regelbundet, så de är inte färdiga när det är slut på sidor. Nu skulle jag gissa att jag har ett tiotal som jag följer regelbundet. De flesta av författarna/tecknarna är ganska duktiga på att åka runt på mässor, just nu till exempel är ganska många på NYCC. Tyvärr tror jag inte att särskilt många av de som jag följer kommer till Sverige, de flesta av dem är från Nordamerika, även om jag vet några som var i Stockholm för ett par år sen. Tyvärr så verkar seriemässan i Stockholm vara i april, och det har ju redan varit. Jag hittade dock en mässa i Malmö (AltCom) som hålls i november iår, det skulle vara trevligt att åka dit.

<<<  <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26  >> >>>  Hacker emblem Made with PyBlosxom