Tue, 29 Jan 2013
Goodreads

Jag gick nyligen med på goodreads.com, jag tänkte jag skulle resonera lite kring varför det känns som en god idé och varför det hittills varit lite av ett misslyckande.

Goodreads.com är en site där man som användare delar med sig av vilka böcker man läst, man kan ge böckerna betyg och skriva en recension. När man betygsatt tillräckligt många böcker får man också förslag på nya böcker man kan läsa, dessa kan läggas i en smidig att-läsa-lista. Jag läser inte jätte mycket, men en del, så jag kunde snabbt lägga in böcker jag redan läst och få upp (förvånansvärt bra) förslag. Några hade jag redan läst och uppskattat. På goodreads kan man också (som överallt annars nu för tiden) lägga till andra användare som vänner, då får man se vad de läser och vad de skriver om böckerna för att få ytterligare förslag. Jag har ofta svårt att börja på en ny bok för att jag inte vet vad jag ska läsa. Jag har otaliga olästa böcker i bokhyllorna hemma, och med ebok-läsaren är utbudet ännu större, men jag har ofta svårt att förmå mig att investera de timmar som ofta krävs i en bok för att avgöra om den är läsvärd eller ej. Rekommendationer är alltså något jag välkomnar (även om det är från en databas i USA).

Problemet med goodreads är inte egentligen ett problem med goodreads, men ett problem med användarbasen, som är för liten. Det finns egentligen jättemånga användare, men inte så många i Sverige, och inte så många som jag känner. Goodreads verkar vara ganska bra ändå som sagt, men roligare hade varit om jag dessutom hade kunnat nyttja de sociala aspekterna av sidan, utan att för den skull börja följa främlingar och deras läsvanor. Jag har sett en del diskussionsforum som verkar spännande och kan tänka mig att det finns mer att hämta än det lilla jag funnit sedan jag registrerade mig här om dagen. Jag kommer nog hänga kvar en stund, se hur det funkar, och sen avgöra om jag kommer fortsätta. Senaste året har min läsning ökat markant och jag hoppas att diskussionsforumen kan ge ännu ett mervärde till läsningen, men det vore som sagt trevligt att kunna diskutera böcker med personer man känner.

Mon, 21 Jan 2013
Carl är död

Carl är död
För tydlighetens skull ska jag kanske säga att Carl är min dator. Och Carl är inte egentligen död, men ligger lite i koma.
Carl startar men kommer inte till loginprompten. Den kör hela startuppen, men fryser på slutet, den är färdig, den arbetar inte, men den kommer inte vidare.

Jag hittar inte vad felet är, jag har inte gjort någon ändring sen senaste gången det funkade. I morse, startade jag upp den utan problem, efter någon timma stängde jag av den för att göra annat, när jag startade upp igen kring lunch så ville den inte. Den enda inställning jag gjorde var i fluxbox, och det kan omöjligt påverka startuppen. Som tur är lyckades jag (efter ett tag) komma in i den genom en liveskiva av ubuntu. Så jag har backat upp de viktigaste filerna, men kan inte använda datorn och hittar inget givande i loggfilerna. Istället är jag fast vid min förra laptop (som jag startade senast för ungefär ett halvår sedan) eller något av mina androidsystem. Ingen av dessa är egentligen en lösning, android är fullt av begränsningar och dålig multitasking och min gamla dator är tung, otymplig och på gränsen att trilla ihop.

Carl är inte jättepigg heller, Carl är två och ett halvt år gammal, nätverkskortet funkar inte på var femte startupp, hårddisken är stökig och jag kan inte högerklicka utan en extern mus. Men jag är inte sugen på att lägga mellan fem och tio tusen på en ny dator nu. Det känns inte heller riktigt värt att lägga två tusen på en dålig dator. Att rensa håddisken och installera om allt är inte heller en egentlig lösning, hårdvaran är fortfarande dålig och jag har inte riktigt tid att göra det den närmsta veckan.

Jag vet inte hur jag ska fixa datorn, jag vet inte om jag ska/kan köpa en ny dator nu, jag vet inte vad jag ska använda för att ta anteckningar på föreläsningen imorn. Jag antar att jag skulle kunna anteckna med min tablet, men jag kan knappast plugga effektivt med den (jag har testat). Jag antar att jag får gå tillbaka till penna och papper igen, det funkar, men ack så smidigt det är att ha wikipedia och google på föreläsningarna, eller kunna plocka upp kursplaner och uppgiftsbeskrivningar när man behöver dem.

Fri, 18 Jan 2013
Trött på soffan

Jag gillar denna typen av snabba skisser, inte för att de blir fina, men de är kul att göra och kan berätta en historia även om det är lite snett och vint.

Idag till exempel, har jag varit trött och halvsovit på soffan större delen av kvällen, antar att kroppen tar igen lite vila efter veckans tenta och möten.

Sun, 13 Jan 2013
Självporträtt skiss

Jag har börjat skissa en del igen.

Mina glasögon är inte egentligen så stora även om de ibland känns gigantiska.

Sun, 06 Jan 2013
The hobbit

Jag såg the hobbit idag, på bio, två veckor efter alla andra.

Ville bara säga det, den var okej. Jag är lite tveksam till att de slängt in en massa lore från andra av Tolkiens böcker. Främst för att jag måste läsa mer av honom, för att kunna vara lite mer insatt än alla andra. Hur ska jag hinna med det lixom, dagen innan föreläsningarna börjar igen.

<<<  <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 26  >> >>>  Hacker emblem Made with PyBlosxom