Thu, 10 Oct 2013
Pebble och Gästföreläsning

Två spännande saker som hände idag.
Nummer ett var att min pebble kom idag. So far so good, jag är hittills mycket nöjd, men måste fixa ett ordentligt skydd till skärmen, de ska tydligen vara ganska känsliga för repor. Jag satte på en bit tillklippt bokplast på, men det har redan börjat gå upp i kanterna.

Jag var också på en gästföreläsning (som vi arrangerade genom studentföreningen) med Jonas Linderoth som forskar kring spel vid Göteborgs universitet. Om ni får chansen att gå på en föreläsning med honom någon gång rekommenderar jag att ni gör det.

Tue, 01 Oct 2013
Dresden Codac: The Tomorow Girl

Jag fick ett paket idag från USA. Jag har väntat på paketet ganska länge, jag betalade för det över kickstarter i mars i år. Ville bara säga det.

over and out..

Sun, 29 Sep 2013
Bokmässan i Göteborg
Vi var på bokmässan igår med studentföreningen. Utbildningsutskottet i Karolin (lärarstudenter i Kalmar) hade i samarbete med Pedal (lärarstudenter i Växjö) fixat en buss för att åka till Göteborg över dagen och gå på bokmässan. Jag är riktigt imponerad över att alla anmälda dök upp trots att bussen gick vid sju på morgonen, Vi tappade inte bort någon, och dessutom var vi fler än Pedal ;) .

Bokmässan var trevlig och rolig men [jävlar] vad mycket folk på ett förvånansvärt litet utrymme. Vi var i Göteborg fem timmar och på bokmässan drygt fyra (mycket lagom). Jag gick inte på några seminarier eller paneler dels för att det inte fanns tid men framför allt för att det var svindyrt, och det fanns ingen brist på tillfällen att spendera pengar på annat. Jag fick med mig tio böcker hem och har lyckats skriva upp mig på några prenumerationer till specialpris.


 • "The book of skulls" av Faye Dowling
  En bok med illustrationer och bilder av dödskallar, många riktigt snygga.

 • "Arabic Graffiti" av [Sorry], jag vet inte hur man skriver de tecknen
  En bok med streetart från en annan konst- och skrifttradition, många riktigt häftiga bilder även om jag inte förstår de flesta.

 • "A/REACT" av CTINK
  Mer streetart.

 • "urban recreation" av akay & peter
  Streetart och allmän konst i publika miljöer runt om Stockholm.

 • "Fem papperslösa kvinnors berättelser" av Amalia Alvarez
  Har inte hunnit kolla på denna ännu, men hoppas att det är vad titeln säger. En ganska texttung serie.

 • "Högerextrema rerelser och deras symboler" av Håkan Gestrin
  Lite historia och symboler, fick den när jag skrev upp mig på en prenumeration hos EXPO.

 • "Bomull - en solkig historia" av Gunilla Ander
  Har hört talas om denna, men inte läst den. Ska bli intressant och deprimerande när jag får tid över.

 • "Kan du säga schibbolet?" av Marjaneh Bakhtiari
  Har inte läst denna heller, men den är känd och med i utbildningen relevant tema, känns som en bok man borde ha läst.

 • "Kalla det vad fan du vill" av Marjaneh Bakhtiari
  Lite som ovanstående.

 • "Mahatma! eller konsten att vända världen upp och ner" av Zac O'Yeah
  Har kollat på den förut, men inte läst den, författaren var relevant i religionskurserna på utbildningen.

Men andra ord en del kul böcker, en del intressanta böcker och en del lärorika böcker. Jag köpte en uppsättning med alkoholbaserade tuschpennor också. Jag impulsköper konstmaterial ibland och använder den alldeles för lite, men de var fina och inte allt för dyra.

In short var bokmässan trevlig, lärorik och överbefolkad. Over and out..

Sat, 07 Sep 2013
Saker som händer för ögonblicket
Jag träffade en ny granne idag, den ensamstående flerbarnspappan verkade trevlig de få minuter jag träffade honom i trapphuset. Jag har den senaste tiden köpt en del saker på kickstarter och den första leveransen borde gå ut snart (blir regelbundet besviken på mailen för att det inte är skickat ännu). Jag beställde en pebble men räknar inte med att den kommer på ett par månader (men det känns lite peppande ändå). Jag har börjat på AU2 i plugget, det är en såndär kurs som folk säger att man kan sova sig igenom och efter en vecka börjar jag fundera på om jag skulle skriva upp mig på timmar där jag jobbade i somras Jag har bestämt mig för att inte söka om till styrelsen i Karolin, jag har egentligen tiden, men kan göra mer nytta på annat håll, jag funderar på att söka till kåren nästa år.

Jag installerade pushover på telefonen, det är en tjänst som jag undrar varför jag inte installerat tidigare men som jag inte har något egentligt behov av. Jag älskar deras API dock, enklaste någonsin. Jag skrev upp mig på IFTTT också men känner att jag är lite för säkerhets- och integritetsparanoid för att egentligen nyttja det fullt ut.

Over and out..

Tue, 06 Aug 2013
Lite kring sommaren

Sommaren är årstiden då man gör saker, och för att parafrasera en god vän är det när man gör saker som man inte skriver på nätet.
Jag har läst en hel del. Senast lästa är 'cather in the rye' (räddaren i nöden, tror jag, på svenska), den var trevlig och lite lagom lång. Intressant berättad, någon gång när jag får tid skulle det vara intressant att kolla på hur berättar-jaget framställs i den. Men just för ögonblicket känns det lite mycket som skolarbete.

Jag har mellan arbetspassen också spelat en del playstation. Det var ett tag sen nu, men senast började jag på heavenly sword. Det är inte ett dåligt spel, men jag skulle inte rekommendera det till någon. Jag har inte orkat spela klart det ännu, men är någonstans kring halvvägs igenom. Allt gameplay är strid och det funkar helt utmärkt att bara trycka slumpmässigt på knapparna. Jag började på Journy som verkade trevligt och fint, men jag tror jag ska försöka låna det igen istället för att betala för det själv.
Däremot har jag hört många bra saker om 'Last of us'. Jag är riktigt sugen på att spela det. Det verkar som att det är trevligt, men jag känner lite att jag inte kommer ha tid med det någon gång de närmaste månaderna så det får kanske vänta.

Also: jag såg någon på nätet som ville att man skulle gå med i Rippln. Söker man på youtube blir det skrattretande uppenbart att det handlar om pyramidspel. Jag spenderade förmiddagen idag med att skratta åt deras marknadsföring.

<<<  <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26  >> >>>  Hacker emblem Made with PyBlosxom