Sun, 27 Oct 2013
Sommartid

När sommartiden tog slut nyss och upptäckte jag att jag inte ställt in klockan på nya datorn. Jag kände mig lite bitter på mig själv för att jag inte tog tag i det när jag installerade systemet. Eftersom klockor på datorer länge (i min erfarenhet) har varit bökiga, inte från helvetet som skrivare, men bökiga. Så jag började läsa och satte upp det, på ungefär 10 minuter (varav åtta spenderades på att läsa hela hjälptexten istället för bara kommandon). Jag har inte startat om ännu, men vill säga att varje gång jag stöter på något i stil med detta som brukade vara oerhört onödigt komplicerat känner jag mig glad/nöjd/tacksam med/över/för systemd och hela serien med -ctl kommandon som archlinux började introducera för något år sendan ungefär.

Ps. Skrivare är inte heller jättesvåra längre, jag har till och med fått scannern att funka (som referens deklarerade jag det omöjligt när vi köpte skrivar/scannern för ett par år sedan).

Fri, 25 Oct 2013
Pebble, Octoberkast och amazon

1Jag har börjat ändra lite i utseendet på siten. Jag är redan över lag ganska nöjd, men blev lite sugen på att uppdatera igen. Jag ska försöka fixa en ordentlig header också, har bara inte så mycket inspiration för det grafiska.

2Jag har haft pebbeln i ett par veckor nu och laddat den två gånger. Jag är över lag riktigt nöjd, men känner att jag borde kunna få mer ur den. Det känns lite som att köpa en spelkonsol för att lyssna på musik. Klockan klarar av mer än jag nyttjar den för helt enkelt. Men det är lätt att installera nya program, så det känns som att det kan vänta.
Den lilla tråkigheten är att jag inte lyckades skriva min egen klocka till den. En av sakerna med pebble är att användaren kan göra egna (eller ladda ner andras) watchfaces (utseendet på klockan) men programmet som man behöver för att sätta ihop sin kod är byggt för ubuntu (på linux-sidan) och arch har lite för nya bibliotek på ett par ställen (jag har inte testat att länka dem, jobbar på det).

3Jag köpte en ny ritplatta från wacom (en bamboo pen & touch) med bättre stöd i linux än min gamla som jag sålt. Det ihop med en snabbare dator än jag hade förut gör det riktigt användbar.

4Jag har kikat lite på amazons videoutbud. De själva verkar tycka att det inte ska vara några problem att streama till Sverige, men jag hittar ingen som backar upp det. Jag hittar dessutom inte appen på PS3 som de säger ska finnas, så jag gissar att det inte går. Hade varit trevligt att testa dock då netflix utbud börjar tryta lite. De serier hushållet kollar/kollat på ligger tillräckligt många säsonger bakom för att det ska vara fånigt och de verkar inte uppdatera, jag inser varför (rättigheter) men tycker det är fånigt.

5Jag tänker bryta min regel om att inte skriva på nätet om framtid genom att säga att jag tänkte spendera delar av kvällen med att lyssna på Octoberkast från Tested.com. De gör en dygnslång podcast och tar donationer för någon välgörenhetsorganisation, jag kommer inte sitta uppe hela natten dock.

Thu, 10 Oct 2013
Pebble och Gästföreläsning

Två spännande saker som hände idag.
Nummer ett var att min pebble kom idag. So far so good, jag är hittills mycket nöjd, men måste fixa ett ordentligt skydd till skärmen, de ska tydligen vara ganska känsliga för repor. Jag satte på en bit tillklippt bokplast på, men det har redan börjat gå upp i kanterna.

Jag var också på en gästföreläsning (som vi arrangerade genom studentföreningen) med Jonas Linderoth som forskar kring spel vid Göteborgs universitet. Om ni får chansen att gå på en föreläsning med honom någon gång rekommenderar jag att ni gör det.

Tue, 01 Oct 2013
Dresden Codac: The Tomorow Girl

Jag fick ett paket idag från USA. Jag har väntat på paketet ganska länge, jag betalade för det över kickstarter i mars i år. Ville bara säga det.

over and out..

Sun, 29 Sep 2013
Bokmässan i Göteborg
Vi var på bokmässan igår med studentföreningen. Utbildningsutskottet i Karolin (lärarstudenter i Kalmar) hade i samarbete med Pedal (lärarstudenter i Växjö) fixat en buss för att åka till Göteborg över dagen och gå på bokmässan. Jag är riktigt imponerad över att alla anmälda dök upp trots att bussen gick vid sju på morgonen, Vi tappade inte bort någon, och dessutom var vi fler än Pedal ;) .

Bokmässan var trevlig och rolig men [jävlar] vad mycket folk på ett förvånansvärt litet utrymme. Vi var i Göteborg fem timmar och på bokmässan drygt fyra (mycket lagom). Jag gick inte på några seminarier eller paneler dels för att det inte fanns tid men framför allt för att det var svindyrt, och det fanns ingen brist på tillfällen att spendera pengar på annat. Jag fick med mig tio böcker hem och har lyckats skriva upp mig på några prenumerationer till specialpris.


 • "The book of skulls" av Faye Dowling
  En bok med illustrationer och bilder av dödskallar, många riktigt snygga.

 • "Arabic Graffiti" av [Sorry], jag vet inte hur man skriver de tecknen
  En bok med streetart från en annan konst- och skrifttradition, många riktigt häftiga bilder även om jag inte förstår de flesta.

 • "A/REACT" av CTINK
  Mer streetart.

 • "urban recreation" av akay & peter
  Streetart och allmän konst i publika miljöer runt om Stockholm.

 • "Fem papperslösa kvinnors berättelser" av Amalia Alvarez
  Har inte hunnit kolla på denna ännu, men hoppas att det är vad titeln säger. En ganska texttung serie.

 • "Högerextrema rerelser och deras symboler" av Håkan Gestrin
  Lite historia och symboler, fick den när jag skrev upp mig på en prenumeration hos EXPO.

 • "Bomull - en solkig historia" av Gunilla Ander
  Har hört talas om denna, men inte läst den. Ska bli intressant och deprimerande när jag får tid över.

 • "Kan du säga schibbolet?" av Marjaneh Bakhtiari
  Har inte läst denna heller, men den är känd och med i utbildningen relevant tema, känns som en bok man borde ha läst.

 • "Kalla det vad fan du vill" av Marjaneh Bakhtiari
  Lite som ovanstående.

 • "Mahatma! eller konsten att vända världen upp och ner" av Zac O'Yeah
  Har kollat på den förut, men inte läst den, författaren var relevant i religionskurserna på utbildningen.

Men andra ord en del kul böcker, en del intressanta böcker och en del lärorika böcker. Jag köpte en uppsättning med alkoholbaserade tuschpennor också. Jag impulsköper konstmaterial ibland och använder den alldeles för lite, men de var fina och inte allt för dyra.

In short var bokmässan trevlig, lärorik och överbefolkad. Over and out..

<<<  <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26  >> >>>  Hacker emblem Made with PyBlosxom