Thu, 13 Mar 2014
Drottningsylt avsnitt_2 och studiebidraget

Jag sitter i skrivande stund och lyssnar igenom klippningen till avsnitt 2 av Drottningsylt. Avsnittet kommer att släppas om en knapp timma ungefär och handlar mycket om lärarutbildningen, skolpolitik och studiemedel. Bland annat pratar vi om den sänkning av studiebidraget som borgarna föreslog.

Alldeles nyss såg jag dock att avsnittet redan är daterat. Reinfeldt har gått ut med att de backar [SVT, Aftonbladet] och istället vill höja skatten något på alkohol och tobak. *Slow Clap* Det är visserligen bra att ingen längre talar om att sänka studiebidraget, det är visserligen bra att man öppnar för höjda skatter men det är ur studentperspektiv ändå en förlust.

Genom att på riktigt föreslå att sänka bidraget har borgarna satt ribban. SFS (Sveriges förenade studentkårer) säger i aftonbladets artikel att det verkar som att borgarna tagit sitt förnuft till fånga. Men som jag ser det har borgarna istället tydligt visat att de inte bryr sig om studenterna. Det är ju inte så att Anders Borg bytte åsikt i frågan, det blev bara lite bökigare att uttrycka åsikten. En röst på borgarna är en röst på att studenterna kommer fortsatta att vara åsidosatta och en garanti för fyra år till där studenternas ekonomi står stilla medan både löner och priser höjs.

Over and out..

Thu, 06 Mar 2014
#blogg100 Dag005: (S, för snabb uppdatering) med en video om Ukraina

En snabb uppdatering för sakens skull. Den här videon förklarade läget i Ukraina ur ett perspektiv som jag inte riktigt sett tidigare. Taget ihop med diskussionen i media känns det som en god introduktion.

Vlogbrothers gör ett par generellt bra kanaler på youtube om över lag så litar jag på att de har koll på vad de pratar om. John Green (i videon) har oundvikligen ett annat perspektiv på det än vad många i debatten i Sverige har, som amerikan beskriver han konflikten med en viss distans och gör det dessutom ur en historisk kontext. Lite som en snabbkurs.

Tue, 04 Mar 2014
#blogg100 Dag004: Jag har också varit förkyld

Dagen har i stort gått till att läsa möteshandlingar och börja på en bildanalys till religionsvetenskapen i plugget.
Jag har tagit igen lite på mina podcasts och lyssnat igenom bland annat senaste Linux Outlaws.

Jag har funderat lite på blogg100 projektet också och det känns lite meningslöst för mig att skriva att jag försökt plugga varje dag. Jag har dessutom svårt att tänka mig att det är underhållande läsning. Därför tänkte jag att jag minst en gång i veckan borde kunna publicera något större, längre, eller i allmänhet mer innehållsrikt. Jag tänkte fortsatt försöka lägga upp något varje dag, men kanske bara någon länk eller något videoklipp.
Om jag kan få ut 15 mer kvalitativa inlägg på de här hundra dagarna så ser jag det som en vinst.

Over and Out.. Also I made this today:

Mon, 03 Mar 2014
#blogg100 Dag003: Korta luncher och förkylningar i singular

Dag tre av intensivt bloggande känns lite överflödig. Jag har inte haft nog med tid för att skriva ett större inlägg och har redan skrivit två små. Jag känner att det blir en del dagboksbloggande, vilket kanske kan vara intressant som ett sätt för mig att utforska bloggen som medium, men det är ju knappast jättespännande att läsa.

In other news var jag i plugget mellan tio och halv tre idag med totalt 20 minuter rast (5 + 15), blir lite stressig lunch då. Sen möte med studentkåren efter det, varpå jag kommit hem och varit trött och seg på soffan. Kvällens aktivitet har främst bestått i ett tillskansande av audiovisuell populärkultur. Det känns helt okej.

Over and out.. Ikväll ska jag publicera i tid.

#blogg100 dag02: kort blog

Så bra gick det med blogg100, klockan blev över midnatt utan att jag märkte det.
Dagen har generellt gått till plugg (claud levi straus kunde varit mer spännande) men också till årsmöte med css och lite tid spenderades vid sociala medier..

Over and Out.. stavfelen beror på att jag skriver i nano över ssh på tablet.

<<<  <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26  >> >>>  Hacker emblem Made with PyBlosxom