Mon, 13 Oct 2014
En dag på kåren, en dag på tåget

Jag skriver detta på min jobbdator på tåget från Växjö till Kalmar. Jag åkte vid åtta från Kalmar i morse, för att komma fem minuter sent till ett möte om en alumnenkät som universitetet ska göra. Jag åkte direkt från det mötet med bussen till tågstationen i Växjö, satt där i en halvtimma utan batteri på datorn. Jag gick på tåget 12.47, fick meddelande om att vi var tvungna att vänta på ett mötande tåg, så det dröjde innan vi åkte. Just nu verkar det som att jag kommer komma in till Kalmar vid tvåtiden. Sen ska jag cykla till kontoret och försöka hitta på något att äta till lunch innan nästa möte vid tre, efter det tänker jag försöka sluta "tidigt" vid fyra.

Jag vet inte riktigt hur jag känner inför pendlandet, men konstateras kan att jag spenderat knappt två timmar på möte i Växjö, och kommer spendera knappt en timma på möte i Kalmar, resten av dagen är i stort sett dödtid med inslag av arbete när mobilteckningen på tåget tillåter. Jag gillar mitt jobb, men ibland blir det lite fånigt.

Over and out.. Imorgon har jag första gruppmötet inför kommunfullmäktige.

Sat, 04 Oct 2014
Makroobjektiv for the win

Telefågel på makrokotte
Jag köpte en ny kamera i veckan. Det var en klar uppgradering från tidigare utrustning. Det lilla dilemmat är att jag måste etablera ett sätt nytt att att använda kameran för att nyttja de nya funktionerna och det bättre fokussystemet.
Jag köpte också lite nya objektiv, ett tele och ett makro. De gör egentligen mer för bilderna än kameran. Jag har haft ett teleobjektiv från Tamron förut som inte riktigt håller måttet. Mina nya objektiv är inte heller de dyraste men de är märkbart bättre än mitt tidigare. Och jag är definitivt nöjd med att ha köpt ett 40mm makroobjektiv som inte var det billigaste.

Over and out.. Jag stavade makro macro genom hela texten tills jag stängde på stavningskontroll.

Sat, 06 Sep 2014
Her (2013) - spontana tankar

Poster från Her (2013)
Jag såg filmen Her idag. Jag har fått den rekommenderad från tre olika av varandra oberoende podcaster. När jag sagt att jag ska se den har folk i min närhet sagt att den är bra. Jag vet inte om mina förväntningar bidrog men jag tyckte inte att det var speciellt bra. Den var inte dålig men har ett par problem (eller saker jag stör mig på).

Jag hoppas kunna diskutera den på en podcast längre fram, men vill skriva något kort i alla fall. Filmen är ganska snyggt och stilfullt gjord, skådespelarna gör ett bra jobb över lag, men filmen i helhet är långsam. Inte på det sättet att det känns som att den är lång, men det känns som att det inte händer något i den, trots att det egentligen händer ganska mycket runt huvudkaraktären som utvecklas genom filmen. Den andra kommentaren jag har spontant är att filmen väcker en intressant tanke kring vår relation till teknik och ställer frågan vad AI skulle göra om det uppfanns. Men sen svarar filmen på sin egen fråga, det finns inget utrymme för tanke eller diskussion, saken är redan avgjord.

Det är en helt okej film, se den om ni vill, men jag känner att den är överskattad.

Over and out.. Förkyld, introduktionen är slut, möte i Växjö fyra av fem arbetsdagar nästa vecka.

Tue, 12 Aug 2014
Bilder från Ottfjället

Sten, vatten och träd
För ett par veckor sen var vi i Östersund på den lilla semester jag haft i år. Jag har många bilder på renar och vackra utsikter från trakterna kring Östersund.

Over and Out.. Nu är jag tillbaka på kåren, och vi börjar komma igång ordentligt med arbetet inför hösten och introduktionen, känns bra.
Ovanför trädgränsen

Tue, 22 Jul 2014
Varför man borde kryptera allt

Om man är den typen av person som använder Youtube till annat än kattvideor kan jag rekommendera de flesta kanalerna som Brady Haran har gjort (många i samarbete med University of Nottingham). Den här kom just ut på en kanal om datorer och handlar om varför alla borde kryptera allt de skickar.

Over and out.. Min nyckel ligger i filbiblioteket som jag jobbar på (kommer komma upp i framtiden).

<<<  <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26  >> >>>  Hacker emblem Made with PyBlosxom