Tue, 04 Nov 2014
An open letter to @fabsh and @MethodDan #OutlawsLastStand

I don't really know when I started listening to Linux Outlaws, but I remember sitting on a bus thinking "I could get used to this". I have been listening to it on an off for the last five-or-so years. And yesterday I see this tweet from Fab that you're canceling the show. I listen to a lot of podcasts and to be honest I don't really have time to keep up with all of them any more. But Linux Outlaws was the one that got me started listening to podcasts, sort of sold me on the format.

I haven't listened to the episode explaining it yet, as mentioned I don't really have time to keep up any more. I'm four episodes behind and don't know really how I feel about that, on the one hand I want to listen to all of them so that I can listen to the last one live. On the other hand I feel like I want to save the episodes. It's weird hearing the jokes about how it will end, I was walking home from work hearing Fab saying the show would end with him drinking to much and Dan doing the show with a potato dressed in leather pants.

I guess what I'm saying is I'm going to miss the show you do, maybe the Hitler-references less than the rest of it. Back in the old days, you kept me (reasonably) up to date om security news, and gave tips on new cool projects. Recently I have enjoyed having a glimpse in to the lives of two fairly ordinary people, sort of like a CitCom, but real, it's been fun even if it hasn't always been informative.

I guess in the end it comes down to me saying thanks for some good episodes on long train rides or lazy afternoons.
Also (just because, why not), I'd just like to say I'm writing this in emacs.

Sebastian Hellvin

Sat, 01 Nov 2014
En lördagsmorgon på Skällby
morgonmakro

Jag köpte en ny väska här om dagen, men har inte hunnit testa den ordentligt ännu. Jag var uppe tidigt idag dock och gick med kameran en sväng på Skällby. Jag lyckades ha med mig både min Nikon med tre objektiv och min NEX med två utan att det kändes speciellt tungt. Det är helt klart ett gott betyg. Väskan har en insats med vaddering för kamera och ett par fack för dator, pennor, tablet och sånt. Tanken är att man kan lyfta ur kameradelen och använda väskan som en (ganska stor) vanlig väska. Jag har inte testat det ännu, men har höga förhoppningar efter promenaden idag.

I övrigt var det länge sen jag var ute så tidigt utan att vara på väg till ett tåg eller annat jobb. Det var ganska bekvämt ute. Solen hade gått upp straxt innan så ljuset var riktigt fint och mjukt.

Over and out.. Touch typing for the win.

Fri, 24 Oct 2014
En trött men kul vecka på kåren

Jag började skriva ett ganska långt inlägg om vad jag gjort i veckan men insåg att underhållningsvärdet antagligen är ganska lågt om man inte var med i det hela. Sammanfattningsvis har jag jobbat riktigt mycket. Jag har haft två heldagsmöten, en samvämskväll med övernattning i Växjö, en konferens i Stockholm, ett halvdagsmöte, ett kommunfullmäktige och en dag på kontoret.

Jag har haft kul för det mesta, jag uppskattar mitt jobb, men det blir långa dagar ibland. Det var skönt att avsluta med en dag på kontoret, även om det blev en del snabbt mailande och hektiska telefonsamtal. Jag har spenderat kvällen med att göra i stort sett ingenting på soffan och hoppas på att spendera delar av morgondagen på liknande sett. Jag har nyligen bytt DE på datorn och börjat använda GUIemacs istället för CLI, det är bra att kunna de underliggande systemen, men trevligt med lite ögongodis och genvägar ibland. Kanske går en del av morgondagen till att vänja mig vid det.

Over and out.. Godnatt.

Mon, 13 Oct 2014
En dag på kåren, en dag på tåget

Jag skriver detta på min jobbdator på tåget från Växjö till Kalmar. Jag åkte vid åtta från Kalmar i morse, för att komma fem minuter sent till ett möte om en alumnenkät som universitetet ska göra. Jag åkte direkt från det mötet med bussen till tågstationen i Växjö, satt där i en halvtimma utan batteri på datorn. Jag gick på tåget 12.47, fick meddelande om att vi var tvungna att vänta på ett mötande tåg, så det dröjde innan vi åkte. Just nu verkar det som att jag kommer komma in till Kalmar vid tvåtiden. Sen ska jag cykla till kontoret och försöka hitta på något att äta till lunch innan nästa möte vid tre, efter det tänker jag försöka sluta "tidigt" vid fyra.

Jag vet inte riktigt hur jag känner inför pendlandet, men konstateras kan att jag spenderat knappt två timmar på möte i Växjö, och kommer spendera knappt en timma på möte i Kalmar, resten av dagen är i stort sett dödtid med inslag av arbete när mobilteckningen på tåget tillåter. Jag gillar mitt jobb, men ibland blir det lite fånigt.

Over and out.. Imorgon har jag första gruppmötet inför kommunfullmäktige.

Sat, 04 Oct 2014
Makroobjektiv for the win

Telefågel på makrokotte
Jag köpte en ny kamera i veckan. Det var en klar uppgradering från tidigare utrustning. Det lilla dilemmat är att jag måste etablera ett sätt nytt att att använda kameran för att nyttja de nya funktionerna och det bättre fokussystemet.
Jag köpte också lite nya objektiv, ett tele och ett makro. De gör egentligen mer för bilderna än kameran. Jag har haft ett teleobjektiv från Tamron förut som inte riktigt håller måttet. Mina nya objektiv är inte heller de dyraste men de är märkbart bättre än mitt tidigare. Och jag är definitivt nöjd med att ha köpt ett 40mm makroobjektiv som inte var det billigaste.

Over and out.. Jag stavade makro macro genom hela texten tills jag stängde på stavningskontroll.

<<<  <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26  >> >>>  Hacker emblem Made with PyBlosxom