Sun, 30 Nov 2014
The legend of Zelda - Link's awakening

När jag köpte mitt gameboy för några veckor sedan var tanken att dels bygga om den lite för att det är kul och fixa med elektronik och dels att förska lära mig LSDJ. Jag har installerat en hörlursport, bytt knappar och fixat bakgrundsbelysning på skärmen. Jag har också fastnat för att spela gamla gameboy-spel. Tetris till gameboy är riktigt trevligt, Kerby är bättre än väntat och jag har just beställt Link's awakening. Jag vet inte hur länge sen det var men jag tror att det var mellan tio och femton år sedan jag senast spelade Link's awakening, det känns lite nostalgiskt.

Over and out.. Lite surt är att mitt tetris inte sparar hi-score. Jag ska byta batteri i det.

Sun, 16 Nov 2014
Gameboy
Svart gameboy med prosound-mod

Jag köpte ett gameboy i veckan, och lite spel och har beställt en flashcart för att kunna leka lite med LSDJ. Jag har aldrig haft ett gameboy förut, jag tror att jag spelat på ett någon gång hos en kompis i min ungdom, men konsollen är lika gammal om mig ungefär så nar jag var i den åldern hade de senare versionerna redan kommit. Jag insåg inte riktigt hur dålig skärmen var fören jag faktiskt försökte spela spel på den. Jag har köpt tre spel som alla är ganska trevliga. Tetris var ett av de första spelen som kom till gameboy och det gör sig riktigt bra på konsollen. Jag köpte också Kerby's dreamland och Kerby's dreamland 2. Jag har aldrig riktigt spelat några kerbyspel, men det är ganska trevliga. Som mario eller alla andra plattformsspel från den eran är de ungefär lagom svåra. Batteriet är slut i mitt tetris så det går inte att spara något hiscore men batteriet funkar i Kerby's dreamland 2 där det är viktigare så det känns helt okej, hiscore klarar jag mig utan. Nu väntar jag mest på ett kitt jag beställt för att sätta in ljus i skärmen så att det blir användbart även om man inte sitter direkt under en lampa. Jag har också hunnit sätta in ett nytt jack för hörlurar, det som redan sitter på brusar något oerhört.

I övrigt känns det att det parlamentariska arbetet kommit igång på riktigt nu. Ikväll var det möte i majoriteten på kommunen för att gå igenom budgetförslag som fastställs och presenteras snart för att gå upp i fullmäktige senare. Här om veckan var det möte i partiföreningen för att ta listorna inför kommunfullmäktiges val till nämnderna i kommunen. Jag är föreslagen som ersättare i kultur och fritidsnämnden och ser fram emot att jobba bland annat med kulturhuset i Kalmar och med lagliga väggar för graffiti. I allmänhet har jag intrycket att Kalmar är stad där det är svårt att utöva kultur som faller utanför det man kan göra en föreställning eller utställning av. Jag har inte hunnit sätta mig in i arbetet och vet inte ännu hur turen går eller detaljerna i vad man redan arbetar med, men ser fram emot att sätta mig in i det.

Over and out.. BTW finns jag på ello nu också, är det någon annan där ännu som man känner?

Tue, 04 Nov 2014
An open letter to @fabsh and @MethodDan #OutlawsLastStand

I don't really know when I started listening to Linux Outlaws, but I remember sitting on a bus thinking "I could get used to this". I have been listening to it on an off for the last five-or-so years. And yesterday I see this tweet from Fab that you're canceling the show. I listen to a lot of podcasts and to be honest I don't really have time to keep up with all of them any more. But Linux Outlaws was the one that got me started listening to podcasts, sort of sold me on the format.

I haven't listened to the episode explaining it yet, as mentioned I don't really have time to keep up any more. I'm four episodes behind and don't know really how I feel about that, on the one hand I want to listen to all of them so that I can listen to the last one live. On the other hand I feel like I want to save the episodes. It's weird hearing the jokes about how it will end, I was walking home from work hearing Fab saying the show would end with him drinking to much and Dan doing the show with a potato dressed in leather pants.

I guess what I'm saying is I'm going to miss the show you do, maybe the Hitler-references less than the rest of it. Back in the old days, you kept me (reasonably) up to date om security news, and gave tips on new cool projects. Recently I have enjoyed having a glimpse in to the lives of two fairly ordinary people, sort of like a CitCom, but real, it's been fun even if it hasn't always been informative.

I guess in the end it comes down to me saying thanks for some good episodes on long train rides or lazy afternoons.
Also (just because, why not), I'd just like to say I'm writing this in emacs.

Sebastian Hellvin

Sat, 01 Nov 2014
En lördagsmorgon på Skällby
morgonmakro

Jag köpte en ny väska här om dagen, men har inte hunnit testa den ordentligt ännu. Jag var uppe tidigt idag dock och gick med kameran en sväng på Skällby. Jag lyckades ha med mig både min Nikon med tre objektiv och min NEX med två utan att det kändes speciellt tungt. Det är helt klart ett gott betyg. Väskan har en insats med vaddering för kamera och ett par fack för dator, pennor, tablet och sånt. Tanken är att man kan lyfta ur kameradelen och använda väskan som en (ganska stor) vanlig väska. Jag har inte testat det ännu, men har höga förhoppningar efter promenaden idag.

I övrigt var det länge sen jag var ute så tidigt utan att vara på väg till ett tåg eller annat jobb. Det var ganska bekvämt ute. Solen hade gått upp straxt innan så ljuset var riktigt fint och mjukt.

Over and out.. Touch typing for the win.

Fri, 24 Oct 2014
En trött men kul vecka på kåren

Jag började skriva ett ganska långt inlägg om vad jag gjort i veckan men insåg att underhållningsvärdet antagligen är ganska lågt om man inte var med i det hela. Sammanfattningsvis har jag jobbat riktigt mycket. Jag har haft två heldagsmöten, en samvämskväll med övernattning i Växjö, en konferens i Stockholm, ett halvdagsmöte, ett kommunfullmäktige och en dag på kontoret.

Jag har haft kul för det mesta, jag uppskattar mitt jobb, men det blir långa dagar ibland. Det var skönt att avsluta med en dag på kontoret, även om det blev en del snabbt mailande och hektiska telefonsamtal. Jag har spenderat kvällen med att göra i stort sett ingenting på soffan och hoppas på att spendera delar av morgondagen på liknande sett. Jag har nyligen bytt DE på datorn och börjat använda GUIemacs istället för CLI, det är bra att kunna de underliggande systemen, men trevligt med lite ögongodis och genvägar ibland. Kanske går en del av morgondagen till att vänja mig vid det.

Over and out.. Godnatt.

<<<  <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26  >> >>>  Hacker emblem Made with PyBlosxom